Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4859 / 7Artisans, Pizza, billiga Leicakameror och en del annat!

Tekniken går framåt, men det e ändå saker jag inte riktigt fattar! Ludwig Bertele konstruerade bla. Sonnar 1,5/5 cm på 1920/30-talet innan man hade datorer och antireflexbehandling att tillgå! Och den här optikkonstuktionen blev så bra, så många Leicaägare ville ha optiken på sin Leica på 1930 och fram till 1950-talet! Och konstruktionen kopierades senare av Nikon, Canon, Zunow mfl efter 1945! Så långt allt väl!
Men att använda den här konstruktionen på 2000-talet, får mig ändå att undra! Är grundkonstruktionen så bra att man kan fortsätta att använda den? För det e ju bara en utvecklad triplett! Eller är det ett billigt och bra sätt att göra en väl fungerande ljusstark optik? Hur som helst, den här Sonnarkonstruktionen på bilden här ovan, den är både bra, billig och mycket kompetent!

Här e litet mer att läsa om Sonnar!

För övrigt så startade dagen tveksamt, jag va ute och tittade i brevlådan 07.30, och ingen DN!
Försökte läsa DN via iPhonen, men det blev bara fragmentarisk läsning!
Inte undra på att allmänbildningen sjunker! ;)
Men vid 08.30 kom DN, och allmänbildningen ökade rask! :)

.

Gjorde en superbra pizza i veckan, tycker jag i alla fall jag, men kunde inte övertyga den övriga delen av familjen att man visst kan äta pizza flera gånger i veckan! :) Så tyvärr, det blir något annat i dag.....

.

Vad gäller kameror och ny teknik, så har Leicakameror blivit billiga numera! Eller vad man nu menar...

.

Efter maten så kommer det nog att se ut så här på och runt diskbänken! De e dags för filmframkallning nu igen!

.

Och jag läser just nu en bok av Sara Danius!

.

Och vi gick en promenad i morse innan regnet kom! Vi passerade en liten park som ligger på en udde nere vid Frösjön i Gnesta, där har man satt upp små "instruktioner!" Här en instruktion för att kunna flyga! Man måste våga litet!

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2019-12-08 15:33 | Läst 1124 ggr. | Permalink
Gillar flyginstruktionen. Gäller nog inte bara skalbaggar. Eller ens att flyga.
I övrigt diskuterades Fotosidan här i ett annat blogginlägg, exempel på att antalet fotografer minskat. Alla är inte fotografer längre. Till de funderingar om varför intresset minskar eller att det finns färre fotografer nu kan man sannolikt lägga att tidigare kamerafotografer nu har blivit mobiltelefonkamerafotografer.
Men vad vet jag.
Men pizzan ser läcker ut.
//GöranR
Alla som läst Douglas Adams vet att "Det är en konst, eller rättare sagt ett knep med att flyga. Knepet är att lära sig kasta sig till marken och missa."



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg