Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4842 / Hittade några bilder i en äldre mobiltelefon!

Den här telefonen har min fru lämnat för några år sedan, och efter det så fotade jag med den trots att den hela tiden tjatade om att jag skulle logga in med mitt Apple-id och att den inte va uppdaterad på flera hundra dagar! :) Nu har den legat ett tag i en låda ett tag men igår jag pluggade i den i väggen för att se vad jag hittade!

Det här är en iPhone 4S! Kom kanske 2012? Tiden går! Och vad jag vet så har den Zeissoptik! :) Mpix, tja vad kan det vara 10-15 eller? Hur som helst så tycker jag att bildkvaliten gott räcker för att blogga! Problemet med de här tvålkopparna e att dom e bökiga att hålla i handen vid tex gatufoto! Och den mesta oskärpan på en sån här, de e rörelseoskärpa! Men då skärpan inte e så där jättevass, så kan det bli konstnärliga bilder! Och en del bilder här är även litet beskurna, där försvinner en del skärpa också! Men håll till godo i alla fall!


Stadsbiblioteket i Stockholm!

Södermalm i motljus!

En kvällsbild och sämre ljus, då kommer kornet fram! :)

Snaps från Fotomässan!

Grövelsjön å gråmulet!

Men så fort det blir bra ljus, då ökar skärpan!

Men nu är det nya tider, för jag har ju fått en iPhone 5S av en god vän! Och den e nu min "kamerakamera!" Och jag tycker att skärpan har blivit snäppet bättre! Se här på bilden! Men ändå så en så'n här mobiltelefonkamera litet bökig att fota med! Men den går ofta bra att ringa med den, så man får se fördelen! :)

Men det är nog så att man kan ta bra bilder med en så'n här kamera också! Man får jobba litet mera liksom! Tänka sig för! Och välja motiv!

Även om det kan ta emot litet för en riktig fotograf, tänk om nå'n skulle se mig! ;)

/Bengan

Inlagt 2019-11-22 12:13 | Läst 1781 ggr. | Permalink
Första bilden har du visat förr, väl värd denna repris tycker jag!

Fastnade för linjespelet i blå bilen, en Aston Martin. Bilden framhäver den skulpturala formen. Bakhjulsdriften syns utanpå. Man anar att motorn där framme har oerhörd kraft. Och det beskedliga avgasröret antyder att med den här bilen åker man civiliserat.
Svar från Benganbus 2019-11-23 20:38
Det e en fotohandlare på Hornsgatan som äger bilen! Jag har åkt med på motorväg bla! :)
/B
Du syns ju klart och tydligt, år kanske Contax G2 kameran en avledningsmanöver/NE
Svar från Benganbus 2019-11-23 20:41
Det va en litet bökig selfie att fota och få med båda G2:an och ansiktet! Tryckte av med pekfinkret på "baksidan" av iPhonen! Å det va svårt att hitta avtrycket! :)
/B
Jag har också en Iphone 5s som jag fotar med periodvis. Tyvärr har den här modellen sämre batteri-tid än andra, och mitt ex har ibland problem att ställa fokus (det blir extremt oskarpt då). Tycker att 4s är aningen bättre, eller åtminstone mer pålitlig. 5s har dock snabbare CPU (kanske därför batteriet tar så snabbt slut?), lite ljusstarkare optik, och fler pixlar än 4s. Sen har den också aningen mer vidvinkel än 4s, men jag föredrar nog brännvidden på 4s.
Att fota med dessa är inte mer bökigt än att fota med en kamera. Åtminstone inte om man fotar kvadratiskt, eller nöjer sig med bilder tagna på höjden/ståendes. Använder man dessutom hipstamatic-appen, som jag gör, så sitter avtryckaren väldigt lämpligt på skärmen.
Fotografen med leican, ser ut att titta lite bekymmersamt på dig. Han tog nog inte en man som fotar med en iphone på allvar ;)
Svar från Benganbus 2019-11-23 20:37
Jag har inte samma erfarenhet som du vad gäller olika modeller, och även erfarenhet vad gäller fotandet!
Det e nog din erfarenhet som gör att du inte tycker att det är bökigt! Har för mig att 4S hade 2,4 i ljusstyrka och Zeiss-optik, vad 5S har vet jag inte! Mannen med Leican blev i alla fall inbjuden till Gnesta-Planket! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg