Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4833 / "Den mätta dagen, den är aldrig störst...."

Jag kommer att tänka på de orden när jag fotograferar analogt! För att fotografera är också en slags färd mot ett mål, färden mot en bra bild! Nu har väl alla som fotograferar det målet kanske nå'n tycker, så varför inte göra färden både enklare och lättare genom att använda en digitalkamera i stället?

Tänker på vägar i andra sammanhang, tex att ta en stig i stället för asfaltsvägen! Trots att stigen e ojämn, och att man måste se sig för! Men stigen, litet på sidan om, kan ge annorlunda vyer eller upplevelser, även om det tar litet längre tid att gå! Men om man har bråttom och ont om tid, då e nog asfaltsvägen det bästa alternativet! Så är det nog!

Hur som helst, jag tycker att det är intressant att pröva olika fotovägar då och då!

/Bengan

Ps. Vad gäller bilden här ovan, så visst hade det varit lättare att ta bilden med en digitalkamera, men som sagt!   ;)

Inlagt 2019-11-15 09:03 | Läst 1298 ggr. | Permalink
Jämförelsen med stigen berättar ändå för oss att människan ohjälpligt är disponerad för att ta genvägar, fastän avsikten med promenaden var att uppleva stigen istället för den raka asfalterade vägen.
Man kan till exempel studera saken i Drottningholmsparken. Här är man alltså ute efter att promenera i världsarvets fina park längs stigarna, just för upplevelsens skull - likförbaskat trampar man upp genvägar istället för att följa stigens buktningar.
Fast så mycket lättare är det ju inte att fota digitalt. Det är ju ändå samma grundprinciper som gäller, samma exponeringsparametrar och så. Den stora skillnaden ligger ju i bildbearbetningen efter fotograferandet. Ju.
//GöranR



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg