Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4809 / Att gissa funktionen på den här är nog nästan omöjligt!

Men en ledtråd kan vara, att den här "propellern" sitter inuti ett äldre radiochassi! Det radiochassi som här står på högkant i bilden nedan! Vet inte om det va en Telefunken eller Graetz! Och då man vred på en ratt, så kunde man få den här "propellern" att stå i olika lägen!
Någon polett som faller ned hos någon radiokunnig? :)

.

Här står chassit på högkant! Det här är undersidan!

Annars så håller jag på att förbereda "lastbilen" på värmepelletstransport senare i dag! Hundbur bort, baksäten ned, plastkydd på plats! Då det varit och nog är någon minusgrad kvar, så jag tar naturen till hjälp, = solen,  för att ta bort isen från rutorna innan jag åker till Granngården! :)

/Bengan

Inlagt 2019-10-28 08:28 | Läst 1819 ggr. | Permalink
Kan det vara en del av en avstämmningskondensator?/NE
Ser ut som en ferritantenn, alltså en antenn bestående av koppartråd lindad runt en kärna som innehåller järn. Användes som antenn när man (för mycket längesedan) skulle lyssna på t.ex. Radio Luxemburg på mellanvåg. Antennen har en viss riktverkan och därför kan man vrida på den för bästa möjliga signal.

En optimal antenn för mellanvåg är mycket stor men spolarna på den lilla ferritantennen gör att den får elektriska egenskaper som påminner om en mycket större antenn.

F
Radio är inte min grej, men jag tror Fredrik P är inne på rätt spår.
För övrigt är pelletssäckar tunga så ta det lugnt
M.V.H 🐶
Det är en FM-antenn
Ferritantenn för gissningsvis kortvåg mellanvåg långvåg och att den är roterbar har troligen med att optimera mottagningen för att sändarna sänder med olika polarisationen vertikalt / horisontellt.
Det är en rörlig antennkonstruktion som flera sagt! Man kunde själv ställa in radion för bästa mottagningen med den här! På andra, kanske billigare apparater, så måste leverantören först ställa apparaten på plats, sedan justera för bästa mottagning!
Så har jag som inte fattar så mycket av det här, fattat det hela! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg