Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4798 / Att lägga ut bilder och text på sociala medier e nog mycket av, "Se mig, jag finns också!"

Och det e väl inte så konstigt när nu möjligheten finns att få visa upp sig! Det är väl det som kallas sociala medier! Jag visar resor jag gjort, och gör, vilken mat jag äter, på vilka ställen vi är eller har varit på! Se'n kanske det konstnärliga får läggas åt sidan, om det är det man e ute efter, eller så chansar man och tar med det också! På gott och ont! För det är ingen homogen grupp som ser på det jag visar,  alla har internet! ;) Utan det är som att blanda förstaklassare med universitetsstuderande som skall analysera bild med text! Ursäkta jämförelsen, men det här e inga lätta grejer liksom! ;)

Hur då göra? Gilla läget och för att inte riskera att välta en bikupa! ;)  Man kör då kanske en mellanmjölkstext/bild, eller vad det nu är för socialt man gör på nätet! Kommer man litet utanför ramarna så kan kommentarer lätt bli, "E du så himla bra du själv då!" ;)
Och är man kvinna, så kan det bli ännu värre!

Man för att återkomma till en fråga som ställts förut, kan man utvecklas som bildmakare/textmakare via det sociala nätet! Mycket tveksamt/sällsynt tror jag!
Om man skall ta hänsyn till den stora gruppen tyckare, då gäller det att göra saker som många gillar! Men det kanske räcker! Många gillanden alltså! Socialt och trevligt med många vänner!

Men för en bildmässig gossen Ruda, där kan det vara litet svårare! Å då kan nätet nog vara tveksamt att använda! Det kanske då är bättre att vara i en sluten internetgrupp!

Nog om detta, i dag är det Tårtan! Vi får se om jag kommer till Tårtan i dag då vi väntar en transport av möbler mellan 10.00 och 16.00! 

/Bengan

Inlagt 2019-10-23 09:41 | Läst 1261 ggr. | Permalink
Intressanta tankar. Själv har jag delegerat FB till frun, att hålla kontakt med släkt o sånt. Jag avstår från FB främst av "politiska skäl", gillar inte "systemet" som blivit ett instrument för manipulerare.

Bryr mig inte heller om Instagram, vill inte bli dränkt i bilder. Däremot ser jag hela tiden till att mitt bibliotek blir uppdaterat, både med nytt o gammalt.
- hawk
syntax 2019-10-23 10:11
Översätt FB till svenska = ansiktsboken, och alla varningslampor blinkar!
Häftig bild Bengan ! Jag visste inte att du hade en svart M3:a på den tiden... :-)
En prydlig ung man med en fantastisk kamera.. Jag kan ana mig till känslan av att äga densamma då det begav sig. Att kliva utanför ramarna utan att bry sig om vad andra tycker är enligt mitt förmenande rättframt och rejält/NE



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg