Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4847 / Om Jena-Contax IIa och så Tårtan i morgon!

Contax IIa med Biometar och extrasökare! Tri-X!

Contax IIa e en liten nätt mätsökarkamera, som va gammal redan när den kom 1950! ;) Nåja, Zeiss va litet för upptagna på sent 1940-tal och tidigt 1950-tal med att visa vad det riktiga Zeiss numera låg, i Väst alltså, och inte i Öst och DDR, så man såg inte framtiden riktigt klart! Typ Contax S! 

Men det gick bra att sälja Contax IIa och IIIa några år in på 1950-talet, mycket beroende på Zeissoptiken och att kameran va liten och behändig! En kamera gjord av tekniker för tekniker! Men kameran hade en litet trång sökare utan bra bildbegränsningar! Och så kom Leica M3 år 1954 med sin fina inbyggda sökare med ljusramar och förstörde det hela!

Men det är ändå intressant att fota med en Contax IIa! Mycket intressant! :)
Så va de med det!

Och i morgon Tårtan!

/Bengan

Ps. Varför jag skrev Jena-Contax IIa i rubriken, det är för att Contax IIa projektstartades i Jena 1945, sedan fortsatte projektet i Stuttgart!

Inlagt 2019-10-22 19:51 | Läst 1093 ggr. | Permalink
Jo - litenhet sågs som en stor fördel under det tidiga 1950-talet. Vi skall inte glömma att när Leica M3 kom 1954 så var det inte alls någon omedelbar framgång. Leica-folket rasade över denna stora groteska klump. Det var ju inte någon Leica. Vad var nu detta!!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg