Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4796 / Väntar man ett tag, så e man på banan igen! Spegellöst e det som gäller igen! ;) Å Tårtan på onsdag!

Fattar att det spegellösa e på ingång, vad jag läst! ;) Å då ligger jag ju bra till! Jag har en spegellös kamera som funkar bra, fast den e litet äldre!:)  Kameran kom från fabriken på tidigt 1950-tal! Å andra sidan, på den här fabriken gjorde man inget skräp! Man kanske gjorde för bra grejer i stället! Om man jämför! Men det skall man inte göra! Jämföra alltså! Det va andra tider då! Hur som helst, jag tror att om de som tillverkat den här kamera sett att kameran funkar alldeles utmärkt år 2019, så hade dom nog bara sagt,
- jaha, vad är det med det då?  :)

/Bengan

Inlagt 2019-10-21 18:23 | Läst 1265 ggr. | Permalink
Spegellösa och ser fräscha ut också - inte minst dina. Den här ser ju i stort sett ny ut på bilden. Mina nya dslr (har en i taget) har sett lätt begagnade ut ganska fort fast jag är tämligen noga med prylarna. Dom där lettrade vreden borde vara fulla med avskavt skinn och läder(?)klädseln börja ge upp. Hur bär du dig åt?
Svar från Benganbus 2019-10-22 11:32
Intressant fråga, hur jag bär mig åt? En del av sanningen är nog att jag bara haft kameran i dryga tjugo år och inte använt den var dag! Det e väl det enda jag kan hitta på! :)
Sedan tillverkades den här kameran i en annan tid! Livslängd på en kamera då, det va nog livslängden räknat först på köparen och sedan på de som skulle ärva kameran å sedan på deras barn! ;) :)
/B
Måns H 2019-10-22 13:38
Bara en sån sak som att siffror och symboler var ingraverade i metall. Nu är dom tryckta på plast och ser snart nötta ut.

Men ändå, berätta lite om hur du utför löpande kameravård. Absolut inget alls och den förblir som ny? Bara damma av? Tandborste och T-sprit? Jag skulle gärna se de grejor du använder uppdukade och få lite tips.
Svar från Benganbus 2019-10-22 18:34
Måns, inget märkvärdigt vad gäller rengöring! Häxan och en trasa! ;) :)
Nåja, mina vektyg vad gäller det utvändiga på kameran, är tandpetare, tandborste, bensin, Yes och en bomullstrasa! Att gå invändigt i kameran försökar jag undvika numera! Ofta tar det längre tid än planerat, och då måste grejerna ligga framme med risk för förlorade skruvar! :)
För några år sedan rengjorde jag långtidsverk och bytte ridåband typ, men det va då det!
/B
Måns H 2019-10-23 09:00
Metoderna fungerar uppenbarligen bra! Jag ska öva mig.
Hej,
En skönhet så välbehållen. Skulle vinna vilken skönhetstävling som helt.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-10-22 11:35
Tack Bob! Du är en mycket kunnig bedömare! :)
/B

Ps. Roffe tackar, och håller helt med mig!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg