Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4784 / Att stapla ved!

Jag börjar med bonusbilden! :)

Å så till huvudsaken!
"Det finns en gammal god regel för giftaslystna kvinnor som söker kunskap om en mans duglighet, det är att syna hans vedstapel eller hur han staplar veden. En låg stapel betyder en försiktig man, möjligen blyg, medan en kasthög utomhus bara vittnar om ev. stapelambitioner och en varning inför framtiden. Konstiga vedstaplar byggs ofta av bräckliga fritänkare, pedantiska och vinkelräta travar av inåtvända perfektionister, elegant iögonfallande av självupptagna posörer, halvfärdiga eller hoprasade staplar, eller eländiga vedhögar som ligger direkt på marken, kan på goda grunder misstänkas tillhöra viljesvaga män, okunniga, instabila, lata och troligen begivna på sprit istället för på vedhuggning och med vad där tillhör!"

.

Idag högg jag ved! För andra dagen i rad faktiskt! Bilder på vedstapeln kommer i en senare blogg!
Kanske! :)

Ha nu en fortsatt fin söndagskväll!
/Bengan

Inlagt 2019-10-13 19:18 | Läst 1064 ggr. | Permalink
En bra klyvyxa. Hur skall den ideala vedstapeln se ut? :-)
- hawk
Svar från Benganbus 2019-10-13 20:20
De e en bra yxa, men man får se upp när den sticker iväg åt sidan! ;)
Jag har en hyffsad bra plats för ved tycker jag, mot husväggen i söderläge men under tak! (Jag travar på lastpallar, och att det även är luft mellan den huggna veden i traven, och även luft mellan vedtrave och vägg) Veden kan lätt nås inifrån även vid regn! Men jag e sent ute med den här veden, så jag hugger den för nästa år!
/B
Kan det vara bondepraktikan månntro? Knappast Luthers postilla ändå. Oavsett är det svårt att inte dra på smilbanden, nog är det tur att vi har ledtrådar i vår vandring? Och detsamma! Hälsningar/ Björn T
PS Javisstja, bilderna. Första är nog en mobilbild, såg också att det var månsken i går kväll men gick aldrig ut. Gillat tvåan, fast inte kan förklara, men det måste jag väl inte? Vedträn känns i alla fall stabila och ursprungliga.....
Svar från Benganbus 2019-10-13 21:20
Mobilbilden tog jag när jag va ute med Roffe sista rundan igår runt vattentornet! Fotade med en hand! :)
Och försöker med min årliga vedhuggning och medföljande vedstapling övertyga min fru att jag fortfarande e nå't att ha inför framtiden! ;)
Hälsningar Bengan
Tur jag inte såg det här innan jag träffade min man, han kastar helst in veden i vedboden men är bra karl ändå. Byter nog inte ut honom mot någon av de andra vedstaplingsvarianterna.
Svar från Benganbus 2019-10-13 22:08
Det kan gå bra, för e det en vedbod med tak, och kastad ved ligger ofta luftigt! Men håll koll så han inte ändrar beteende! ;)
B)
Vad är det för ved med så mörk kärna?
Svar från Benganbus 2019-10-15 14:08
Det borde vara Alm, vi har tagit ned en sådan för några månader sedan.
Mvh Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg