Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4781 / Du sköna nya värld! ;)

Mallorca 1970-tal!

Har tittat litet i funktionerna hos nya Adobe Photoshop Elements 2020!
Försöker att göra en egen sammanfattning!

Det har aldrig varit enklare att skapa otroliga foton, för att lyfta fram dina bästa bilder med en autogenererat skapande och intelligent redigering, som tex att rensa bort elledningar, fotgängare, bilar och andra distraherande element i bilden, och måla över hår, finnar, rynkor, djurpäls och andra fina men bildolämpliga detaljer och/eller skapa en bild och placera den mot en intressantare bakgrund än vad som va med från början, tex öppna slutna ögon och ändra miner för en perfekt bild, och låt dina bilder jämföras via AI med kända fotografers bilder, sedan justeras din bild aumatiskt så den liknar dessa och gör även tänder vitare, himlar blåare, ta bort dis, reducera kameraskakningarna, eller tar bort färg och rättar upp sneda bilder samt korrigera färgtoner med ett AI-verktyg som minns hur du ville ha det i dina tidigare bilder, och dina foton kurateras då automatiskt baserat på känd mängdkvalitet, som ansikten, ämnen, smarta taggar med mera, så att du inte behöver söka efter de bilder du har som tidigare stuckit ut mest på sociala media utan programmet presenterar den lämpliga bilden med den ferfekta redigeringen/kompositionen som gillas mest!  :)

En försök till en egen liten sammanfattning som sagt!
Och med hjälp av våra fantastiska självkörande digitalkameror, så kan det här nog bli bra! ;)
Lycka till!
/Bengan

Ps. Vad gäller cykelbilden, så e den tagen på Mallorca på 1970-talet som sagt! Tror jag hade en blå italiensk ram då! Växelreglagen satt nere på ramen, bakväxelreglaget på höger sida, och man måste känna att man fick rätt läge! Mest via pedalerna, där kändes det om det blev fel! ;) Det fanns inga tydliga lägen eller klicklägen på reglagen alltså! Man kunde även kasta en blick ned mellan benen, så man såg hur kedjan låg på bakkransen! Men efter en växling fick man ändå ofta justera reglaget en aning, då man hörde/kände, att växeln inte låg riktigt rätt!

Inlagt 2019-10-11 10:52 | Läst 1283 ggr. | Permalink
Tja, att slippa kameraskakningar låter väl ok men resten får nog vara. Kul med din gamla cykel, min nuvarande motionshoj fungerar på samma sätt med Shimano 600, lite som att fota analogt ;)

/Stephan
Svar från Benganbus 2019-10-11 23:27
Vadå "din gamla cykel", den va supermodern på 70-talet! ;)
Nyinköpt från Gösta i Vårgårda!
/B
Ja, snart behöver man väl varken släpa runt nån kamera eller hitta verkliga motiv. Bara att koppla upp sig och TÄNKA på en perfekt bild, så fixar Adobe den direkt. Och med ansiktsbiblioteket Adobe har av ens sociala krets kan det t o m bli familjebilder så som man velat ha familjen....

Familj förresten; behövs det? Det fixar väl VR och gentekniken så det inte heller behövs. Men, vem fan ska man DÅ tvinga att titta på dom där bilderna...
syntax 2019-10-11 15:13
Som sagt... vem skall titta på dessa bilder?
Kolla - jag klarade av att trycka på diverse knappar!! Jaha´ru.
I dagens perfektionistiska bildvärld måste jag ansluta mig till motståndsrörelsen. Mera bildolämpliga detaljer! Närmare verkligheten, tack!
"Distraherande element"? "Bildolämpliga detaljer.." - jo jag tackar!
Men man måst ju inte använda de här innovationerna. Det går ju att använda även en digital kamera utan att ge efter för automatiken och AI.
//GöranR
Svar från Benganbus 2019-10-13 11:21
Men du kommer säker att titta på bilder där man använt de här funktionerna! :)
Vad är då äkta och vad är saga! :)
B)
gorred 2019-10-13 11:24
DET är en väldigt bra fråga. Frågan är annars - finns det något svar?🤔
//GöranR
Hörrenini... har ni aldrig hört; En bild ljuger aldrig!
Jag hade en 5-växlad med liknande "derailleur". Man kände och lyssnade, utan större problem.
Minns att jag var lite skeptisk när jag på 80-talet bytte till en nyare, med fasta lägen. Tänkte att det blir knepigt med injusteringen, för att få det att att stämma. :-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg