Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4756 / Mera om Multitasking! Eller att splittra sig i ämnet!

Matlagningsöl!

"Multitasking hindrar din kreativitet. Nytänkande kommer vanligtvis från en förlängd koncentration, något som hämmas av parallellarbete. När du hoppar från uppgift till uppgift, så måste hjärnan hela tiden lägga ny energi på att återuppta fokus, backa tillbaka i tankarna och sedan kontrollera eventuella fel. Istället bör du ägna mer tid till att förbättra din förmåga att fokusera på en enda sak".

De e väl sannolikt så i vårt ämne också, fotografi alltså! Fokusera! Koncentration på ämnet!
Att byta fokus, eller blanda fotoområden typ, som natur, gatufoto, porträtt osv, kan såklart var kul! Men om man skall bli bra på något, så e det nog det vanliga, fokusera på ämnet och så 10.000 timmar! Minst! :)

 Nog för nu, matlagning och spisen väntar!
/Bengan

Inlagt 2019-10-03 16:55 | Läst 1488 ggr. | Permalink
En bild som jag sett tidigare men som tåls att ses om och om igen. Mycket tack vare kvinnan men det var väl någon som höll i kameran också. Som var fokuserad.
Sten
Aj då, har jag gjort bort mig nu igen........Jag fotar i stort sett allt som kommer i min väg. Men din bild är bra här, dvs jag gillar den. Fastän du inte lagt 10 000 timmar på att fota tjejer. Väl?
Fö har jag (som vanligt) en helt annan åsikt, om kreativitet alltså. Kreativitet handlar, tror jag, mest om att bryta sina mönster, sluta lyssna på den inre domaren som sitter därinne i huvudet och bedömer det jag gör, att inte låta sig begränsas vare sig av sig själv eller andra. Och minst av allt av politiker, försåvitt man inte vill sälja sin konst just till dom. Fö är kreativitet definitivt inte samma sak som att vara duktig, kreativitet handlar om nytänkande. Och vilket som är viktigast, att ha roligt eller vara bra på något kan också variera beroende på person.....
Fokusera är viktigt, annars blir bilderna suddiga =)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg