Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4767 / Väntan på allt möjligt! I morse så låg jag och väntade att det va dags att gå upp! :)

Vaknade vid 06.00 typ, och funderade om det va dags att gå upp, efter en stunds funderande till 06.30, så bestämde jag mig att det va dags att gå upp! Så upp och sätta på kaffe, fixa mackor och hämta in DN! Hörde på radio i veckan hur man brygger kaffe bäst! Testar halva det tipset nu! Å så sätter jag mig i tystnaden och läser, och funderar! Det e en fin morgonstund det här! Läser först DN, sedan SN! Det är en artikel om hjärnan i SN som är intressant! Och funderar! (Jag funderar bra då det e tyst) Funderar på det här med multitasking, att kunna göra fler saker samtidigt typ! Tex lyssna på radio/Tv och samtidig som man läser/uppdaterar sig socialt på telefonen! Det finns folk som säger att dom klarar det här bra! Att det går bra! Jag klarar det inte bra!

Nu skall jag inte va tråkig och hänvisa till tester och forskningsrapport om det här, utan man gör och tror som man vill, speciellt tror, men jag vill ändå säga, Orson Welles 1938! ;)
Å här e modernare läsning! :)

Annars e det en hel del väntan just nu, typ på snö, på att filmen skall ta slut i kameran så jag kan framkalla, och att Återvinningen öppnar! Upptäckte en del kläder i garderoben, kläder jag inte använt på flera år, så då e det dags!

/Bengan

Ps. Vi firade ett slags jubileum i veckan, tänkte först berätta om vad, men det kan vara känsliga saker att berätta om så här publikt, så jag tar det mera privat!

Inlagt 2019-10-03 12:32 | Läst 1516 ggr. | Permalink
Multtasking är egentligen en långsammare form av Multiplexing. D v s att hoppa mellan olika aktiviteter i en takt som interrupten (avbrotten) bestämmer. Inom elektroniken används multiplexing för att skanna av t ex flera ingångar för att registrera förändringar och skicka informationen vidare. Multitasking (-plexing) för en människa är bara tröttande. Män är förståndigare än kvinnor på den punkten. Man låter det gå längre tid mellan aktivitetsbytena =) Medan kvinnor stressar på och därmed tror att de är så himla effektiva och får mycket gjort.
Mats 2019-10-03 13:42
Bra formulerat, de första nätverken jag jobbade med var just såna växlar. Multitasking (-plexing) är mindre bra för oss människor, det är jag övertygad om. Man kan också fundera över uttrycket ”ställtid” som Bodil Jönsson införde även i bytet av arbetsuppgifter och inte bara inom industrin, väntetid för hantverkare och andra. Jag tycker hon satte fingret på det vid rätt tid för tjugotalet år sedan.
Jag kan multitaska i någon mån, typ bearbeta en bild i Photoshop och lyssna på radion. Men det går inte alls att låta samma del av hjärnan göra två saker, t ex lyssna på prat i radion och läsa text.

@ N Thomas: Kvinnor har nog varit tvungna att multitaska för att släktet skulle överleva. Laga mat, hindra nåt barn från att göra nåt dumt, duka, städa medan karlarna vilade middag. Men att ta med sig det i lönearbetet är inte hälsosamt.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg