Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4764 / Objektivtest via Leica M4 och årets bästa fikaplats!

Att fota med äldre manuella objektiv på en digitalkamera e ofta lätt! Man skaffar en adapter, och det man se'n ser, det får man! När man skall fota med olika äldre och icke Leicaobjektiv på en M-Leica, så bör man kolla så skärpan ligger rätt! Det finns olika sätt att göra det på, men ett enkelt och praktiskt sätt, det är ju att provfota! Säkrast e det att provfota innan man skall ut och fota något viktigt! ;) Så idag har jag tagit två bilder per objektiv med några Zeissobjektiv, ett Jupiter och ett Canonobjektiv! En bild på nära håll, och en bild på c:a tre meter! Framkallning sker i eftermiddag! Sedan vet jag!

.

Så här på hösten pratar man såklart om hur det va i somras, och hos oss brukar vi även prata om den bästa fikaplatsen! ;)  Vi har såklart fikat på en mängd ställen tidigare, både i Sverige och utomlands! Typ kaféer, men även ute i det fria! Men den plats som vi tyckte va den finaste, i alla fall detta året, det va morgonfikaplatsen utanför båthuset/sjöboden i Bönhamn! Höstsolen värmde när vi satt på bryggan, det va vindstilla, det enda som hördes då och då det var några doppingar!  Det här är några minnesbilder som är svåra att släppa!

.

Utsikt åt andra hållet!

De va det om det, och nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2019-09-30 13:16 | Läst 1273 ggr. | Permalink
Det är vackert i vårt avlånga land :)
Svar från Benganbus 2019-09-30 13:36
Håller helt med dig! Och kan man välja tider litet utanför de större semestertiderna typ, så kan det bli väldigt lugnt också! /B
Nils-Erik Eriksson 2019-09-30 17:51
Var inte turbåten till Högbonden i tjänst? Det är rått så fint uppe på Högbonden med ett välordnat vadrarhem./NE
Svar från Benganbus 2019-09-30 18:48
Båten till Högbonden hade slutat för säsongen.Så Högbonden får vi ta nästa gång! :)
/B
Förstår precis vad du menar!
//GöranR(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg