Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4706 / "Här är jag och vem är du?"

Planket i Stockholm är mycket bra bilder, men det blir också många intressanta samtal! Samtal som det ibland tar tid att smälta in! Det kan vara om en fotografs bilder, eller hur bilderna kom till och varför!

I går hade jag ett längre samtal med Knut Koivisto, bla om porträttfoto! Det var mycket intressant! Porträtt e svårt tycker jag, och porträtt betyder såklart olika för olika fotografer/människor! För vi är alla olika, och då uppfattar vi andra människor även olika och hur dom sedan skall avbildas!

Men att fota ett porträtt, det kan innebära att jag måste fundera på vad är det jag själv vill ha i ett porträtt!  Och det kanske i slutändan betyder att bara jag själv gillar bilden! Annars får jag nog jobba litet mer generellt, om det skall passa fler betraktare!

Jag fastnade för något vi talade om i går vad gäller porträtt, en blick som man ibland kan uppleva från ett porträtt, något mer än bara kontakt! Som om bilden själv talade och frågade:  "Här är jag och vem är du?"

/Bengan

Ps. En bakgrund till en bild/porträtt vara till fördel för betraktaren, men även till en nackdel, man styr betraktaren! Hur som helst, jag hade följt konstnären Caisa von Zeipel under några dagar i ateljen och tog ett femtiotal bilder, både analoga och digitala, här är en av de bilderna!

Inlagt 2019-08-19 11:30 | Läst 611 ggr. | Permalink
Intressant! Och en bra bild.
Ses/per-erik
Tycker bilden är bra! En paus i arbetet, precis som det ser ut. Inget konstigt med det. Ett snapshotporträtt kanske man kan säga.
Porträtt är intressanta,varav du just visade \Ronny.
Bra porträtt är inget man bara river av så där, inte ens snapshots. Det krävs mer, en idé eller tanke kanske, men då kan även ögonblicksporträtt bli väldigt bra.
Intressant. Och bra bild!
//GöranR
Väldigt fint porträtt! Gillas mycket! Och visst ställer den här bilden just den frågan, tveklöst! Hälsningar/ Björn T(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg