Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4692 / Contax G2 vs Leica M6!

Det e fler som jämfört de här kamerorna under åren så jag e i gott sällskap! Så sammantaget så är Contax G2 en mer lättarbetad mätsökarkamera med snabbare och enklare filmladdning, med autofokus och tidsautomatik! Om man vill! Nu kan man förinställa Leican, så den e nästan eller lika snabb, med hyperfokal och sätta en fast slutartid och bländare! (Men då måste man kolla och ev justera tid/bländare litet då och då)

.

Men filmladdning och filmåterspolning är den stora skillnaden! Contax G2 spolar automatiskt tillbaka filmen när sista rutan e tagen! Då e det bara att ta ur den exponerade filmen och lägga i en ny film som dras fram direkt till första bild! Med en M Leica är det litet annorlunda! Ni som fotat med M Leica vet vad jag menar! ;)

Så som semester/gatufotokamera är nog Gontax G2 ganska praktisk!

.

Å här va det kylskåpsförvaring av exponerad film!

/Bengan

Ps. Fotofika i morgon onsdag på Tratten i Sötälje! Mittemot kyrkan! 15.00!

Inlagt 2019-08-06 20:47 | Läst 1134 ggr. | Permalink
Själv sålde jag min M6:a och köpte en G2:a. Båda suveräna kameror. Men G2:an hade tidsautomatik, därav bytet. Dessutom köpte jag 35-70-zoomen till Contaxen. När man zoomade så så "zoomade" det i sökaren. Magiskt. Perfekt kombo för reportage.
Sålde G2:an förra våren - fick rätt bra betalt.
Jag önskar att Contax hade kunnat följa med in i digitalåldern, det hade kunnat bli intressant.
Tack och lov har Fuji blivit lite "Contaxiga".
Svar från Benganbus 2019-08-07 11:57
Contax G2 påminner mycket i handhavandet om min Fuji X100! Och jag har min M6 kvar, men ofta så tar jag G2:an i stället vid analogfoto! G2 funkar bättre på nå't sätt!
Ursäkta mig Leica! ;)
Contax och Zeiss har fegat litet, tycker jag, vad gäller digitala mätsökarkameror! Men det e nog en för liten konsumentgrupp som det handlar om!
/B
LGS 2019-08-08 02:22
Såklart köpte jag en X100 så fort den kom!
Svar från Benganbus 2019-08-12 10:57
Jag med! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg