Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4630 / Trendspaning


Det blir såklart även en del trendspaning vid läsningen av DN! Man måste hänga med! Nu verkar tågresandet stå i fokus igen, och även elektriska sparkcyklar, och elbilar såklart, och snart vätgasbilar, och så solpaneler till alla, och nu även lokal återvinning av plast! Återvinningen består av att vissa U-länder börjar sända tillbaka plastsoporna till oss, så vi får återvinna plasten lokalt själva! :)

Och så skall det bli dyrare att flyga! Och då alla inte kommer att ha råd att flyga framöver, då minskar såklart flygandet! Klimatsmart jobbat! Och så skall ju alla kunna ha elektriska sparkcyklar i städerna! Nåja, inte äldre människor såklart, som kan ha svårt med balansen, men så blir det ibland när ny teknik tar över och folk inte hänger med! Å på landet blir det såklart ännu svårare med elsparkcyklar, men bor man kvar där, så får man nog skylla sig själv! ;)

Vad gäller det elektriska, som ju e framtiden, så tuffar containertrafiken på som vanligt mellan Asien och Europa, det e ju från Asien som våra elprylar kommer! En känslig sak i den här transporten, det är att somliga påstår att man kör på den billigaste och smutsigaste dieseloljan i de här containerfartygen! Men trafiken sker ju mest på öppet hav, så avgaserna blåser snart bort! :)

Vad gäller båtar, och tomgångskörningen av kryssningsfartygen i våra hamnar, som jag läst om i DN tidigare, det problemet jobbar man på vad jag förstår!  Hur det är med tomgångskörning i hamnarna inom EU, eller i den övriga världen, det vet jag inte! Vad gäller EU så kanske man fortfarande e upptagen med Wolkswagenskandalen och hinner inte ta tag i det här just nu!  Å andra sidan, vi kan ju inte ensidigt  stoppa tomgångstrafiken i våra hamnar om vi e med i EU! Hur skulle det då gå om alla gjorde så! ;)

.

Ok, för att komma till saken, trendspaningen alltså! Kolla kameran på reklambilden för tågresor i Afrika! Ni känner igen kameran va! Jag visste att min tjugo år gamla Contax G2 skulle bli trendig igen! Det va därför som jag hade den kvar! ;)

/Bengan

Ps. Å visst e det bra med tågresor, även i Afrika! Men åker man tåget hela vägen dit?

Inlagt 2019-06-01 07:41 | Läst 1553 ggr. | Permalink
Hej,
Vi har åkt med den resefirmen till safari i Tanzania. Det funkade toppen, men inte höll de oss med någon Contax inte. Fick klara oss med digitala Canon.
Klapp
Bob
En hel del är nog på gång, Rom byggdes inte på en dag, och el är definitivt bra. Fast vi behöver mkt mer elproduktion för nya elbehov. Och vätgas och bränsleceller - det finns en hake där, men jag kommer inte riktigt ihåg vilken. Sommaren 1964, mellan 3:e och 4:e årskursen på Chalmers, gjorde vi en studieresa i Europa. I Tyskland besökte vi ngt av de stora företagen - Siemens eller AEG gissar jag - och ett av de tydligaste minnena var en elcellsdriven bil, som snart skulle slå igenom.........Fö har jag också läst DN idag, köper den då och då som omväxling. Mest förvånad blev jag av att hitta Bengt O:s klasshatsartikel. Efter att ha studerat utseendet hos några ungdomar vädrade han alla sina egna fördomar om Östermalm och överklass (för säkerhets skull - jag betraktar mig som typisk mellanklass och har aldrig bott i Sthlm). Fö skulle jag gärna ha en Contax! Hälsningar/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg