Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4629 / Jobbar alla på akuten numera, eller va e det frågan om! ;)

Får börja med att be om ursäkt, för jag kommer från en annan tid, och kanske ställer dumma frågor eller påståenden! Men ändå,  varför detta svaratvång i telefoner hela tiden! Jag menar i mobiltelefon!

Det märker jag även när jag själv inte svarar, eller när det plingar för andra gången i min iPhone! "Skall du inte svara?" Även på pendeln, när jag glömt att stänga av ljudet, så har det hänt att någon som sitter i närheten säger, "det ringer i din telefon!" Å det e snällt! Nu brukar jag ibland låta bli att svara också, på pin kiv alltså! För det e kul a se på folk runtomkring! "Va f-n, skall han inte svara nå'n gång!"   :)

Nu e jag ingen bakåtsträvare vad gäller teknik, jag har arbetat med internet innan internet, och hade tidigt mobiltelefon på jobbet! För att kunna bli nådd överallt, för jag hade de sista åren ett jobb där jag ofta va i stand by liksom, och måste svara på samtal, "Bengan, systemen står stilla, vad skall vi göra?" Å då kunde jag säga, "Ta det lugnt, gör så och så tills vidare! Jag tar bollen, och återkommer med besked snarast!"
Å så kunde jag fika vidare! ;)

Men numera så jag tycker att alla verkar jobba på akuten, eller vara i ett akutliknande tillstånd! Att man måste svara i telefonen direkt, eller ännu konstigare, svara på ett SMS direkt! Vad gäller SMS, där e väl själva finessen att ett meddelande kan läsas, men man kan svara vid ett senare tillfälle! Tex, då jag kanske håller på med något annat, typ läser eller fikar, eller räknar pellets i källaren och vill inte bli störd! Men även vad gäller SMS så verkar det vara ett akutmeddelande numera! Svara direkt annars tror man du e död!

Men för att försöka göra ett avslut på bloggen innan det bär iväg för långt i den här nutida funderingen, de e inte så underligt att människor e stressade med de här tvångshandlingarna! ;)

Nu förstår jag såklart att om någon har bakjour, så är det e helt annan sak! Då bör man svara direkt! Typ om jag ligger som patient och behöver hjälp! :)

Inte så mycket mer att orda om just nu!
Jo förresten, jag har under några dagar försökt förstå vad jag röstat på i EU-valet! Har läst och klurat, och försökt följa kandidaternas spår in i EU-grupphierarkin i Bryssel! Men det blir en konstig och snårig Marlow-resa in i mörkrets Brysselhjärta, där jag går vilse!

Men jag får väl trösta mig med att jag har röstat i alla fall!
Har röstat, men inte förstått! :)
Å rösta e viktigt, sägs det!

Snart ut med Roffe, har har just kommit in i rummet där jag är och står och kollar på mig!
Jag fattar!
/Bengan

Inlagt 2019-05-31 07:49 | Läst 1756 ggr. | Permalink
Hej,
Det är för många som ringer idag. De som är jour når man ju inte snabbt.
Roffe har nog jour utan telefon
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-05-31 16:52
Och händer det något allvarligt, så ringer alla som e där och berättar var dom är, och dom som inte e där, dom ringer och frågar dom som dom känner om dom e där!
Och då kommer de livsviktiga samtalen inte fram! :)
/B
Alltså jag minns tjusningen med att kunna svara - och ringa - överallt, ute på stan, hemma hos någon, på restaurangen, istället för att bara kunna använda den svarta bakelitlådan med nummerskiva och lur som var fjättrad till väggen i hallen där hemma. Vilken frihet! Trodde man då. Nu vet man annorlunda.
Det gäller att ta kontroll, som du beskriver.
Men det är nåt särskilt med telefon ändå - även hemma var det svårt att låta bli att svara, och känslan av frustration om man inte hann fram var ju så tydlig även då.
//GöranR
Svar från Benganbus 2019-05-31 13:58
Jag åkte och handla nyss, utan mobiltelefon, å det gick bra!
Man måste våga litet ibland! ;)
/B
Man måste ha ljud i öronen hela tiden. Är det inte samtal så är det musik. Arma stackare!
Svar från Benganbus 2019-05-31 16:44
Tror det e mycket sällskap också! Att ha det tyst då och då, det e jobbigt och det måste tränas in! ;)
/B
Redan tidigt (på de gamla telefonernas tid) övade jag min själsliga styrka med att inte svara i telefon när jag inte hade lust. Jag besvor mitt psyke att begripa att sannolikheten för att det var något viktigt var liten. Om det å andra sidan var viktigt, så ringer dom säkert strax igen... :-)
Samtidigt pågår nedsläckningen av kopparnätet. Det funkar ännu alldeles utmärkt. Det är svårt att bugga på distans. Borde vara bra backup i en kris om stationerna får tillbaka blybatterierna som klarar flera dygns elstopp.

Telia ska väl sälja metallen österut så de kan betala böterna till USA för mutorna till Uzbekistans presidents dotter Gulnara Krimova.

Ödesbrevet från Telia kom för ett par veckor sen. De tar bort tråden till min telefon på Gotland om ett år. De var beredda att sätta upp riktantenn och router och montera sladd till befintliga nätet inom huset eftersom huset ligger i mobilskugga.

PS: EU-valet. Kolla Viktor Barth-Kron i gårdagens upplaga av Sveriges NYA samhällsmagasin på olåsta sajten Kvartal.se. "Alla vann". Även F!-kandidaten Soraya Post, hon vann i grenen ärlighet.

Så jag ringde från Norrköping och beställde detta. Vi var överens om tidpunkten, tisdag förra veckan, då jag skulle vara på ön.

Omedelbart därefter SMS-ade Telia till mobilen. De har ändrat datum. Jag försöker ringa, men får inte tag på handläggaren som har hemligt nummer. Sen kommer pappersbrev att de kopplar ner telefonen 31 maj 2019. Jag ringer och ringer och till slut lovar nån att se till att telefonen inte kopplas ner innan Telia fått upp antennen. "Du ska inte bry dig om vad vi skriver, vi ordnar detta". Det är hemligt nummer också till teknikern.
PS. EU-valet. Kolla olåsta sajten Kvartal.se och Viktor Barth-Krons torsdagsmagasin. "Alla vann".
Svar från Benganbus 2019-05-31 12:12
Låter typiskt svensk det här, alla vann! ;) Så ingen blir ledsen! Och mår dåligt! ;) Och alla skall såklart få vara Lucia, annars blir det orättvist! ;)
B)
Ps. Tack för lästips!
Min svärmor har en iPhone som hon bara sätter igång när hon ska ringa. Det är omöjligt att få tag på människan. Men hon lever nog ett lugnt och skönt liv i jämförelse med oss som jämt är uppkopplade. :-)

När jag jobbade på byggen i slutet på 80-talet fanns alltid alla saker på plats. Man plannerade allting i god tid så alla material fanns tillgängliga vid uppstart. Sen kom mobiltelefonen och man ansåg sig inte behöva plannera något längre, man kunde bara ringa efter mer material om det fattades.
Svar från Benganbus 2019-05-31 13:57
Din svärmor e smart! :)
/B
Som rullatorförare efter en olycka så tycker jag att mobilen är en bra kompis och tillika teletekniskt hjälpmedel när jag ute på " stan " och ex- vis drabbas av att höftleden hoppar ur. Ambulansen är snabbt på plats och jag kan geschwint meddela min sambo vart jag är på väg /NE
Svar från Benganbus 2019-05-31 13:55
Jag förstår att en mobiltelefon e viktig för dig! Jag kan också känna en egen trygghet med en mobiltelefon, typ när jag e ute i skogen med Roffe å det bär iväg på okända stigar!
Så visst finns det fördelar med att ha en mobiltelefon!
/B
Dom som säger att det ringer vill nog snarare slippa höra ringet än att pocka på att du ska svara ------ tror jag😊🐻🐻
Svar från Benganbus 2019-05-31 22:30
Det tror jag med, "så svara då!" ;)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg