Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4625 / Det e många proffs som dyker upp på internet! Proffs som vi inte haft en aning om tidigare! ;)

Nåja, jag skall inte gnälla för mycket, det finns stora allmänbildningsfördelar med internet också!  Och kul och praktiska grejer! Men en hel del av tiden går åt att att kolla rimligheter och källor! Och jag tycker att för få gör det, kollar alltså! Utan man läser bara på om att "Kungen har gift om sig" och att "grannen fått ett miljonarv från Nigeria!" Å se'n kommer reaktionen, "Förbjud nätet, det e så mycket lur och båg där!" :)

Men som sagt, det dyker även upp många tidiga okända förmågor via nätet! Proffs i olika ämnen! Även i foto! Som vill lära ut! Och utan att man kan sin fotohistoria, vad som gjorts, och kanske även idkar litet källkritik på fotoläraren! Så det inte bara blir som att man får lära sig att uppfinna hjulet på nytt! "Men det e väl kul att få vara med om en sådan revolutionerande uppfinning som att uppfinna hjulet", säger man som svar!  Ok då, alla gör som dom själva vill! Inga pekpinnar här inte!  :)

I dag har jag framkallat en rulle 6x6! Första gången på sextio år! Jag hade litet fumliga och undersökande händer i mörkrumsäcken! "Hm, va e det här då, jo det e nog startändan på filmen, det andra e nog skyddspapperet... tror jag...."  :)

Det e mycket lättare att ladda en vanlig småbildsfilrulle typ Tri-X i spiralen i dosan via mörkrumssäcken! För det har jag gjort till och från i sextio år! Träning ger färdighet! :)

Det e nog det som e det svåra idag, i alla ämnen, att träna tillräckligt! Eller att vilja träna! ;) För det finns så mycket annat kul! Så det gäller att hitta genvägar! :)

Slut för nu!
/Bengan

Inlagt 2019-05-29 11:11 | Läst 1102 ggr. | Permalink
Hej,
Proffs Idag är nog en som gör mycket deg, inte en som vet hur man gör deg.
Klapp
Bob
2019-05-29 15:52   Notarius Publicus
Internet har lärt oss att källkritik är viktigt. Det var viktigt före internets tid också, men då trodde man på allt som "stod i tidningen."
Nils Bergqvist 2019-05-30 17:38
Idag kallar sig alla för journalister och de har sina Sk nyhetssajter. Förr kostade det en del att ha ett media, nu är det i princip gratis och vem som helst kan göra nyheter, även de som vinklar nyheter i viss riktning och även i många fall ljuger. Det var inte lika lätt förr och nyhetsmedia var inte full av Sk alternativmedia, som jag själv brukar benämna åsiktsmedia. I seriös media är bara ledarsidan politisk och vinklad i den riktning ägaren vill. I alternativmedia är även det rent redaktionella materialet ofta politiskt vinklat och styrt. Sånt finns knappast i seriös media.
6x6? Nu blev jag nyfiken. 😊(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg