Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4610 / Varning för känsliga personer! Nu blir det skitsnack, och hur man ser sin egen dumhet!

Hade tänkt redovisa fikaträffen på Viksängen, men den tar litet tid att sammanfatta, men det kommer, och under tiden så gör jag ett instick med några klipp från Forskning & Framsteg, som låg i brevlådan i dag! Men då det här e en Fotosida, så startar jag med en Gatofotodokumentarbild, och avslutar med en Gatufotobild! (En bild som e från Gotland)

.

Alltså, det här taget från en artikel från F&F och en beskrivning av Dunning-Kruger-effekten! Så det gäller att hålla koll på sig själv! :)

.

Å att analysera allt, har blivit en trend numera!

.

Å det här e viktigt! Speciellt när ni blir pensionär! För då blir det en lång paus från jobbet! Å det kräver pausträning innan!

.

Å så den utlovade Gotlandsbilden!

Slut för nu! Å Nästa blogg handlar om fototräffen på Viksängen, och där den totala oförståelsen om Krasnogorskobjektiv!

/Bengan

Inlagt 2019-05-15 19:42 | Läst 512 ggr. | Permalink
Strandgatan. Huset med trappgavel, Liljehornska huset, är Visbys största bevarade medeltida packhus och är dendrokronologiskt daterat till omkring 1265.

Stensättning med sten från Bohuslän utförd på 1930-talet men sen dess har man stoppat ner fjärrvärme, fiber mm och förhoppningsvis bytt VA-rören.

Betr den där effekten beskrev Bertrand Russell saken ungefär så här: Problemet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak medan de något visare är fulla av tvivel.

PS: Kollade Dunning-Kruger på Wikipedia. "Den inkompetente har felaktig uppfattning om sig själv, den kompetente om andra." Den kompetente tror att det han/hon har lätt för är lätt även för andra.
Jag gick förbi där för några dagar sedan. I Liljehornska huset bodde jag när jag var på skolresa till Gotland 1957.
Måns H   2019-05-26 20:18
@ Bernt: Din kommentar öppnade minnets fallucka sextio år eller så bakåt. Jag gick på Teknis i Sthlm och vi var på studieresa till ön, 1958 plus minus ett år. Hade totalt glömt var vi bodde men nu ser jag framför mig en vandrarhemsinredning. Bäddarna var en del av den fasta inredningen, gulnad furu i två plan och kanske tre i bredd.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg