Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4608 / Tacksam för tips och råd för en vandringsrunda i centrala Uppsala!

Vi har under åren gjort ett antal stadspromenader med släkt och vänner i Stockholm! Då jag e uppvuxen och hyffat bevandrad i Stockholms innerstad så brukar jag få vara guide! Men nu vill vi pröva nå't nytt, och då det går att åka Penseltåg från Gnesta till Uppsla, så tänkte vi göra en stadsvandring i Uppsala!

Men det e bara ett litet problem, ingen av oss hittar någorlunda bra i Uppsala, eller vet vad som finns att se, och var de bästa fiken finns! Så därför denna fråga, har nå'n några bra tips på en bra vandringsrunda i centrala Uppsala? Tex vad man kan titta på under en dag! Och inte minst, var finns det bästa fiket!
Och även ett bra lunchställe! :)

Vi planerar att utgå från Uppsala centralstation och avslutar helst där också!

Som sagt, tacksam för tips på en vandringsrunda i Uppsala! :)

/Bengan

Inlagt 2019-05-14 08:02 | Läst 1229 ggr. | Permalink
Hej Bengt!
Uppsala har jag ingen koll på direkt. Men det finns gratis konstvandringar med guide för allmänheten i Stockholm.

Läs gärna mer om detta här:

http://konstvandringar.se/allmana-vandringar/?fbclid=IwAR2F061KgiddlwtqdKxsUx5bIQNau13el_1-WA_dvT-3LG3y5IuFPhla298
Svar från Benganbus 2019-05-14 20:10
Tack för det tipset Eva!
/B
En liten avstickare upp i Musikens Hus ( Konsert och Kongress). Rulltrappor upp så har man en hyfsad överblick över staden. Annars ett makligt motsolsvarv genom staden. Linnéträdgården (inträde) kan vara nåt. Hygglig fiskrestaurang med lunchmeny i närheten ( Hava Svartbäcksgatan 19) Naturligtvis ska domkyrkan besökas. Ovfvandahls konditori på Sysslomansgatan är en klassiker ( som dock kanske har changserat lite.) Gustavianum mittemot med anatomisk teater ( inträde om jag inte missminner mig) Slottet med utsikt och konstmuseum som ibland har sevärda grejer. Finns bra lunch och fikaställe där. Fågelsången vid Svandammen är ett bra fikaställe ( Där håller en del fotoentusiaster Dagnyfika en gång i månaden). Stadsparken kan man strosa i. Botanisk trädgård ovanför slottet. Gamla Uppsala fornminnesområde, men då blir det bussåka.
Tack för mera Uppsalatips!
Jag sitter nu med Uppsala-karta och försöker lägga in en runda!
Behöver nog en större karta! :)
/B
Ett par tips till om bra vattenhål. Stationen vid stationen har bra lunch. Güntherska på Östra Ågatan är ett bra och centralt Schweizeri. En falalafelrulle på St. Erikstorg är inte fel den heller. Dr Falafel-”mer falafel mindre rasism” har i mitt tycke de bästa. Dessutom fotomässigt snyggt med domkyrka i omedelbar fond.
Svar från Benganbus 2019-05-14 18:16
Skriver ned tips så det ryker! Tack!
Det här kommer att bli en bra Uppsaladag!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg