Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4600 / Mera Grisrundan och så Tårtan i morgon! Samt litet kameranördigt!

Det e bra att ha intresseprojekt Pg! Här e bilden jag visade i förra bloggen! Grusvägsbilden från Grisrundan! :) Bilden e tagen upp mot gravfältet jag talade om, ett gravfält som e från Järnålder! Roffe och jag gjorde en fältundersökning på vår andrarunda i dag! Vad gäller Roffe så har han minne som en häst, höll jag på att säga, men som en hund i alla fall! Ni ser det stora flyttblocket som syns därborta till vänster i bilden!

.

När vi kommer fram till blocket så hoppar Roffe upp på det och säger, "Kommer du ihåg att sist jag hoppade upp på den här blocket fick jag godis!" Det kommer jag inte ihåg sa jag, men jag litar på dig, även när det gäller godis, sa jag! Å så skulle jag ta bilder med Roffe uppe på stenen såklart! Roffe skulle stå på ett visst sätt, så det tog litet tid! Men när han kom ner fick han godis! (Vilket minne den lilla hunden har, eller så lurar han mig)

.

Vad gäller vårt projekt, "Den fornordiska Grisrundan", så va jag tvungen å kolla vad det va för forminnen ovanför flyttblocket! Å allt finns på internet! Både bra och dåliga saker finns ju på nätet! Men det här va i alla fall intressant, men litet svårläst för en amatörarkeolog! Tar med en spade i morgon för att provgräva! Kanske hittar jag några historiska ben till Roffe på det där gravfältet! (Skoj bara)

.

Å så det nördiga! De e litet segt med analogfotandet, hittar inga bra motiv, men det kommer! Motiv kommer som blixt och förvinner lika fort, eller hur det är man säger! Nu har jag förkrigsbiogonen på M6:an! De e den blanka optiken nedtill! 

Och så Tårtan i morgon!
Tyvärr får jag lämna återbud, har fått en bilkörning vid den tiden!

/Bengan

Inlagt 2019-05-07 20:02 | Läst 596 ggr. | Permalink
Det man säger, som jag har hört i alla fall - är att det goda motivet kommer som en snigel (så att man tror att man har hur mycket tid på sig som helst), men försvinner som en blixt.
Jag kan erinra mig några gånger när jag har gått på "snigeln", och sedan stått där utan bild - efter "blixten" alltså... :-)
kan trösta dej med att man ser inte mer motiv med en digitalkamera :)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg