Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4593 / Fotofikat på Tratten i Sötälje i dag! Å en Sonnar höll jag på att säga, Jupiter-3 menade jag såklart!

Fotoboks eller bildfika kanske man kan kalla det här! Nåja, en och annan kamera va det såklart också på bordet! Å det verkar även vara på modet att göra små bildalbum! Sven hade gjort en sådan! Kul och trevlig grej! B.Å har gjort en sådan tidigare med bilder från England! Jag börjar känna pressen på att göra nå't själv!

.Och så hade nå'n plundrat Biblan på fotoböcker! ;) Men inte de här böckerna som syns på bilderna, det är blädderexemplar! Alltså, biblioteken rensar ibland ut böcker, och man verkar gå efter hur många gånger boken har lånats ut! Och då fotoböcker, även med berömda fotografer, inte lånas ut så ofta, så rensas dom såklart ut efter ett tag! Å då får någon som e litet uppmärksam på det här slöseriet, köpa eller rädda den här boken för en tjuga typ, eller va den kostade!

Så e're numera, de e mängder som premieras! Många gånger e bäst! Många bloggar e bäst! Många bilder e bäst!
Ok, ni fattar galoppen va! Så ös på nu med många bilder! ;)

.

Vad gäller det retrofototekniska, man kan nog även kalla det för återvinning, så har jag hittat en Jupiter-3 från 1953, som sannolikt är ett examensarbete från Krasnogorsk! Alltså, när man började få slut på det tyska optiska glaset i Krasnogorsk, och är väl inkörd och upplärd på Jena-maskinerna, med hjälp av de tyska optikspecialisterna som man tagit med från Jena, då gör man ett så'nt här examensarbete! Jag kan inte se det på annat sätt! För den här Jupiter-3 optiken e så nära originalet, Sonnar 1,5:an alltså, som man kan komma! Kul och trevligt!

Hur som helst, sammanfattning av dagen, mycket trevliga fotofikaträffar det här!

/Bengan

Inlagt 2019-05-01 22:52 | Läst 852 ggr. | Permalink
Trevligt reportage. En närmast definitionsmässigt trevlig tillställning som jag emellertid missade - livet kan köra ihop sig ibland även för oss som annars disponerar vår tid själva. Men jag återkommer!
//GöranR
Svar från Benganbus 2019-05-02 21:44
Du e mycket välkommen Göran!
/B(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg