Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4591 / Framkallningsstopp i dag! Å fotofika på onsdag, men på annan plats!

Att ha hus e ofta trevligt, ofta finns ju trädgård å så'nt, å man kan klampa runt i träskor inomhus utan att störa någon granne! Nu går vi inte med träskor inomhus, men i alla fall! Men spika i väggar går bra, och spela musik högt inomhus går också bra, om man har fönstert stängt såklart! Men visst e det litet jobb med ett hus också! Nu fick vi stopp i köksavloppet i går kväll, så nu får vi spola mycket försiktigt i vasken tills spolbilen kommer och spolar rent! Och då kan jag såklart inte skölja filmen i köksvasken just nu! (Men det verkar inte vara stopp i källaren, så vi får se)

Annars så va det tidig uppstigning, c:a 06.30 då jag väntade på besked från rörfirman vad gäller avloppet! (Dom börjar tidigt på rörfirman) Men det e helt Ok med att gå upp tidigt bara DN finns i brevlådan! :)

Läste i DN om Nya karolinska i DN.STHLM för min fru: "Karolinska har fler anställda men hjälper färre patienter"
"Det skulle behövas en ordentlig spolning där också"
, sa min fru!

Och nu på onsdag, så e det fotofika i Södertälje, men annan plats och på annan tid! Fikat sker då på konditori Tratten, Storgatan 21, ligger vid kyrkan, och tiden e 14.00. (De e ju röd dag, så perkering e lätt)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2019-04-30 09:13 | Läst 1406 ggr. | Permalink
Svar från Benganbus 2019-04-30 09:52
Tack för tips! :)
Nu kom det en Björnligebil i morse, Foria! Och satte en slang i avloppet nere på gatan, och slangen kröp själv upp i huset och spolade ledningen, det hördes! :) Tur att Roffe inte va hemma! :) Å så in med en slang i en golvbrunn i pannrummet! Vilka grejer det finns numera, med tv-kamera å fjärrstyrning!
Så nu leker framkallningslivet igen!
B)
Hej,
Jösses, den gluggen med skruvfattning skulle ju kosta skjortan. Har du provat att skruva loss, eller är det en bild i en bok.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-04-30 16:33
Bild från bok! Tyvärr har jag haft en sådan svart Summicron 35:a på 1960-talet, men hoppas det inte va en skruv på den....
Man vet inte så mycket om det mesta i tjugoårsåldern...
Nu känns det bättre! :)
/B
Ps. Roffe tackar!
För ett tag sen steg avloppsvatten upp genom en spolbrunn på tomten. Inte så kul, men på Gotland är grannen företagare i branschen och visste precis hur det skulle spolas. Klart direkt.

Men så påpekade grannen att själva rören (betong från 1950-talet) var i stort sett slut och måste bytas. Det var bara att suckande lyda goda råd och låta goda grannen byta alltihopa. Sen behövde trekammarbrunnen som vi har ihop med grannens svärföräldrar bytas p g a skärpta kommunala direktiv. Så VA är inte helt gratis.

Men vi har vi gratis vatten och slamtömningen i trekammarbrunnen är måttligt kostsam och så slipper vi klor i vattnet! Fast desto mer kalk, troligen inte bra att slutskölja film i.
Svar från Benganbus 2019-04-30 16:29
Tack för info inför helgen Måns! Å Våra rör e från 1940! :(
Men slamsugarkillen verkade komma med ett bra tips, istället för att hugga upp pannrumsgolvet å gräva efter de gamla rören, så sa han dra ett rör från slasken direkt till toaröret, för det verkar ju vara bytt! Å ett plaströr i pannrumstaket kan man ju stå ut med! :)
Men inte än, vi skall se hur länge den här spolningen håller! :)
/B(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg