Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4583 / Allt som vanligt! Och varför så ljusstarka objektiv på en digitalkamera?

Allt som vanligt vad gäller DN alltså! :) I går läste jag DN på dator, padda och mobiltelefon! Fick ingen ordning på informationen, men det e väl det som e meningen, att man inte skall få någon struktur, utan hoppa från det ena till det andra tillfälligt intressanta! En träningssak att läsa DN på webben säger några! Jag vill inte träna för att bli en fragmentariker, svarar jag, det måste finnas några som står emot, å inte bara flyta med i teknikströmmen!  ;) :)

.

För övrigt blir jag ofta undrande då man köper ett extra ljusstarkt objektiv till sin digitalkamera! Det va dom analoga kamerorna som behövde ljussytarka objektiv på sin tid, det har jag blivit påmind om igen jag fotar med M Leican och film i dåligt ljus, men med en digitalkamera kan du skruva upp ISO nästan hur högt som helst, så varför så extra ljusstark optik! Fota i en kolkällare? ;)

I går va vi ute på Sörmlandsleden! Roffe ville ut i litet mer öppna landskap sa han, och vi lydde! Tyvärr så kändes det litet oroande i den värme som va, vi tyckte vi fick små föraningar om hur det kunde bli med tanke på förra sommaren!

Läser just nu om den tidiga Kristendomen! Passar ju bra i Påsktider! Många tror att Kristendomen va enklare och inte så rörig tidigare! Ni anar inte va rörigt det va innnan man ordnade upp det hela i kyrkomötet i Nicaea!

Å ha nu en fortsatt fin Påsk!

/Bengan

Inlagt 2019-04-20 09:10 | Läst 1136 ggr. | Permalink
Det är väl två skäl till ljusstark optik på en digitalkamera - ett objektivt och ett subjektivt:
Kort skärpedjup, och en häftig frontlins att spegla sig i.
Svar från Benganbus 2019-04-20 10:09
Ok, jag förstår! Det låter rimligt! :)
För övrigt sitter jag och läser igen ett av dina mycket intressanta sammanställningar om Contax IV och om Carl Zeiss Jena Contax! Och det har lockat mig att ladda en Contax IIa med film! Optik, Biometar 2,8/35 mm! Att få njuta av intressant och spännande teknik som ständigt är modern! :)
/B
syntax 2019-04-20 10:57
Good Hunting i det fina vädret!
Glad påsk Bengan!
Det som jag tycker är intressantast med Kristendomen är att den handlar om att Jesus betalade för vår frihet genom sin död, så att vi ska kunna bygga en relation med Gud.

Ljusstarka gluggar behövs fortfarande på en del jobb. Kamerorna som jag hade med på min senaste reportageresa till Balkan går att använda med bra resultat upp till 6400 ASA, men trots det hamnade jag ofta på 1/30 eller 1/60 bländare 2. Hade jag haft med mig ett ljusstarkt vidvinkel med 1,4 i bländare hade jag kunnat frysa ögonblicken bättre på 1/125.
/Mikael
syntax 2019-04-20 10:54
Jomen´visst. Hur mycket ljus man än lyckas fånga med hjälp av optik+sensor, så finns det alltid situationer där man behöver mer.
Hej,
Nästan samma Contax uppställning finns att köpa på LP foto auktionen nästa lördag.
Gla Påsk och klapp till Roffe
Bob
Jo visst var det "rörigt" även i början. Det vittnar inte minst Nya Testamentets skrifter själva om. Så det är ingen hemlighet. Men grunden, som vi bland annat firar dessa dagar - Jesu död för våra synders skull och Jesu uppståndelse, har stått stabilt under tvåtusen år nu.
Jag får e-faktura för att spara papper (träd), och av samma anledning läser jag tidningen bara på webben. Och på en digital spegelreflexkamera får jag en ljusare bild i sökaren med ett ljusstarkt objektivt och har möjlighet med kort skärpedjup resp snabbare tider. Att öka ISO ger mer brus. Du har fina gamla kameror som är intressanta, men Du visar sällan något foto som Du har tagit med dem. God fortsättning på påsken!
/Wolfgang(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg