Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4578 / Visst borde en Summicron 50:a vara skapare än en Sonnar 1,5/5 cm från 1945!

Jag väntar på att den andra rullen jag tog på Gotland tar slut så jag kan framkalla filmen! Väntan på Godot liksom! ;) Den andra rullen har bara några rutor kvar,  och jag tänkte soppa två rullar i dosan! För dosan rymmer två rullar! Mer ekonomiskt så! :)

Och så e det något skumt me det analoga! Jag slösar inte på bilder som jag gör med det digitala! Funderar på varför, och det enda jag kan komma på det är, att jag tycker att jag tänker mer motiv när jag fotar analogt! Hur som helst, jag får i alla fall ett annorlunda fototempo med det analoga!

.

Å så till saken, tänkte göra en skärpekoll mellan ett Summicron 50 mm och en Sonnar från 1945! De va bara det att jag kom inte ihåg vilken bild som va vilken! De kanske finns nå'n läsare som kan se vilken som e vilken!

Första bilden på M6:an här i bloggen e i alla fall tagen med en iPhone! Men hyffsad skärpa för att vara tagen med en mobiltelefonkamera! Tycker i alla fall jag! Skall försöka ta några bilder senare i kväll med M6:an och en Sonnar 1,5:a, så andrarullen tar slut nå'n gång! :)

/Bengan

Ps. I kväll kommer det en del om EPR-paradoxen i Vetenskapen Värld på Tv! Och på onsdag e det fotofika på Viksängen!

Inlagt 2019-04-15 18:43 | Läst 751 ggr. | Permalink
Den första bilden har något mörkare i exponering/bildbehandling. Det skiljer dem ju inte åt kvalitetsmässigt i sig. Jag kan inte säga vilken som är vilken - alltså går det lika bra med en Sonnar 1,5/5cm från 1945 när man visar bilder på skärm. Det var väl det som skulle klargöras, och det gör det.
Under Sonnar-ett-femmans storhetstid 1932 - 1945 var konstruktionen exceptionellt skarp i jämförelse med annat på marknaden, och det är kul att det håller än i dag!
En fråga att spekulera i för de vise, men kanske bara med et hypotetiskt svar/NE(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg