Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4554 / Bildflödet minskar när jag fotar analogt, blir jag en sämre fotograf då? ;)


Jag har nu fotat analogt ett tag och märker ett minskat bildflöde till bla. bloggen! Jag märker även ett lägre bildtempo när jag e ute! Det rycker såklart i pekfingret, men efter en sekund eller två (när hjärnan går på) tänker jag, "vadå för bild, skärpning, det där e bara en reflex i pekfingret, det där e väl inget att fota! Tänk i stället före pekfingret!" :)

Och i bakhuvet när jag fotar analogt finns såklart även att jag har en filmrulle med 36 exponeringar! Så det e inte bara å trycka av några bilder, och kolla på baksidan av kameran och sedan radera, utan jag måste tänka mig för!

Å då blir frågan, blir man en sämre fotograf när man inte tar så många bilder varje dag! Ni vet det där med att träna 10.000 gånger osv inom idrotten typ! För det borde väl även gälla inom bildsporten! Träna mycket och ofta så blir du bra? ;)

Nu fördriver jag även tiden med att plocka fram en del äldre bilder för att titta på dom igen! Man kanske inte behöver ta nya bilder varje dag, utan man kan även kolla på redan tagna! Återanvändning! ;) Å vissa bilder verkar vara som ett bra vin, litet lagring och så upptäcker man nya och spännande saker! :)

.

Bläddar litet i prospektet till analogkameran! Snyggt prospekt! De e sällan man får sådana här snygga grejer längre, det mest ligger på nätet!

.

Å kolla här va! Vad grejer det finns i analogkameran! Redan då! :)

Så bilderna i bloggen blir mest från iPhone 5! Det e litet som Polaroid med en iPhone numera! Men analoga bilder e Pg, jag vill bara fota upp en rulle till, för att kunna framkalla två rullar samtidigt! (Framkallningsdosan rymmer två rullar)

Men det e kul med återanvändning! Tack för det Contax G2!

/Bengan

Ps. På onsdag, Tårtan!

Inlagt 2019-03-25 11:53 | Läst 574 ggr. | Permalink
Det är naturligtvis bra med träning. men att ta många bilder bara för att se om några blev bra är väl lite fel ändå. Att ta många bilder genom hela livet och konstatera att det blir fler bra bilder varje år, procentuellt sett, är nog en bra metod. Till slut vet man att man tar bra bilder och behöver inte ta så många varje gång! Yielden ökar =) Att låta bilder mogna är också bra har jag märkt. Förvånansvärt ofta "upptäcker" man gamla bilder man tagit och får en helt annan syn på dem. Klurigt det där...

Jag behöver inte ett nytt kamerasystem med AF. Annars skulle det nog ha suttit fint med Contax AF som supplement till mina Nikon AF.
Svar från Benganbus   2019-03-25 12:17
Klurigt, och kanske litet känsligt... ;)
/B

Ps. Jag "hittade" den här Contax AF-kameran i ett skåp, och tänkte, de e klart den skall användas! ;) :)
Hej Bengt. Jag ser fram emot dom analoga bilderna.Tagna utan digitalkamera.
Intressant! Jag tror att det är din starka sida.
Som nu är är det vad jag förstår enbart digitala bilder på analoga kameror som verkligen gör att man tänker efter innan man använder pepfingret.
Det ska bli kul som sagt att se lite nya analoga bilder ifrån dig, och inte bara digitala bilder från köksbordet, på gamla fina analoga kameror
Ha det fint Bengt h.
Hej,
En sak vet jag. I gamla tider tog man för lite bilder. Jag saknar massor med bilder.
Det spelar ingen roll om man är analog eller digital, det är bättre att ta för många bilder än för få.
För mig var framkallandet en broms, nu struntar jag i det och lämnar in filmen till fotohandlaren. Så det är bara att plåta på, massor.
Klapp
Bob
bassa   2019-03-25 13:21
Hej Bob. Du har så rätt. När jag varit på landet under sommaren och kommer hem till storstaden. Blir jag blyg, vågar inte lyfta kameran. Känner mig helt enkelt dum
.När jag drabbas av blygheten ,osäkerheten, tar jag dubbelt så många bilder, och sen släpper det. Jag ser plötsligt på ett annat sätt och blir mer uppmärksam och blir framförallt snabbare.
Men alla sätt är väl bra. Vi får lära oss av din corre.
Ha det bra Bengt H.
Att framkalla och se resultatet på en nyframkallad våt film är oslagbart!
Den känslan kan aldrig digitalkamera ge!
Göran👍
Nej då. Och jag tycker att Roffe bara blir bättre och bättre på bilderna/ NE
2019-03-25 14:47   Ronny vervaart
Kör du storformat blire ännu lugnare... ;)
Svar från Benganbus   2019-03-25 17:20
Jag skall snacka med dig vid tillfälle! Mellan fyra ögon!
B)(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

 

Lägg till

Tidigare blogginlägg