Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4531 / 1960 eller 1961 tror jag nog det va, om det nu är så viktigt?

"En se'n kväll vid korvkiosken" e den långa beskrivningen! Om det nu behövs en beskrivning? Det kanske räcker med bara bilden? Eller är det viktigt att tala om när var och hur? Eller kan man "fabulera" som Sune Jonsson ofta gjort i sina böcker! Eller som Sune själv sagt, "Kontarpunktiskt förhållande mellan text och bild"

Ha en fin fredag ni med!

/Bengan

Inlagt 2019-03-08 08:57 | Läst 1197 ggr. | Permalink
Suveränt fint gatuporträtt på två modemedvetna unga damer.
😁
Hej,
Ett tidsdokument, som gubbar känner igen.
Klapp
Bob
Gillar ögonkontakten och att bilden är tagen i huvudhöjd. Många gatufotografer verkar ta bilder i midjehöjd utan ögonkontakt (man kan undra varför). Ögonkontakten gör bilden till mycket mer än ett nostalgiskt tidsdokument. Tekniskt snyggt jobbat också, exponeringstiden var nog ganska lång och krävde stadig hand (och förmodligen stöd mot korvkiosken).

Skulle bilden vinna på om den andra kvinnan också riktade sin blick mot oss?

F
Att fantisera (eller fabulera) ihop en historia kan ju vara kul. Om man har gåvan. Men det är nog bättre att betraktaren får fantisera (eller låta bli om man inte har gåvan =) )
Bilder mår ofta bra av att ha någon slags rubrik eller att bilden får vara rubrik själv tycker jag. Men det får inte bli övertydligt. Den här fina korvkioskbilden kanske nöjer sig med ett var någonstans. När, vad, vem och varför klarar bilden av själv.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg