Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4528 / Varning liksom!

Jag drabbas av det här nästan varje dag, men jag har lärt mig att det inte är så farligt! Jag har avdramatiserat det hela, genom att göra det ganska ofta! Så e det väl med det mesta som man oroas över! Man kan medvetet jobba bort oron över att det återkommer, och intala sig att det nog ändå e ganska normalt, eller va normalt i alla fall, å kanske bra! ;)

Ofta sker det här när jag är klar med DN! Det brukar börjar med då jag tittar upp från tidningen och tittar ut genom fönstret! Jag fastnar med blicken liksom! Och så e det alldeles tyst i huset! Då kommer mina egna tankar alltså! Alldeles av sig själva! Sannolikt beroende av att det e så tyst och inget annat stör! Då får man hitta på nå't själv, liten av en egen inre underhållning, som att typ tänka! :)

Nyss tänkte jag på analogt fotograferande! Unplugged alltså! ;) För den sista tiden har jag fotat en del analogt! Nu sitter jag här som prinsen av Danmark hållande något gammalt i handen och tänker på hur det va med den här fotogrejen tidigare! Fota analogt alltså! Funderade på exponeringstiden här på frukostbordet! Med Tri-X! Det e nog bl. 2,8 och en 1/60-del tänkte jag!

Jag hämtar mätaren! Tidigare hade jag tagit bilden utan att mäta ljuset, nu vill jag kolla innan! Jo det stämmer tänker jag, 2,8 en 1/60-del! Jag e litet otränad, eller kalla det nog osäker numera! Automatisering, eller för mycket curlande e nog aldrig bra! ;)

Men med det moderna, det digitala alltså, så går det såklart mycket fortare, är mycket enklare, och att jag ser resultatet fortare, och jag kan visa mina bilder för andra nästan direkt! Bli snabbare bekräftad alltså! Man behöver nästan inte tänka alls!
Det e svårare med det analoga, dels då att bli bekräftad, då inte bilderna kommer så ofta, dels att det sedan kräver en viss tankeverksamhet!

Nu det här inga funderingar som man får nå't nobelpris för! Men ändå.... :)

/Bengan

Ps. Viksängen idag!

Inlagt 2019-03-06 09:25 | Läst 1208 ggr. | Permalink
Vi drabbas nog lite till mans skulle jag vilja säga, dvs de här fotograferingssymtomen; de flesta av oss ser väl omgivningen i termer av linjer, skuggspel, former och ljuset förstås. I någon mån hör det till. Och man får lära sig leva med det. ;).
//GöranR
Hej,
Dessa tankar ser jag som positiva idag. Just att tänka foto, både bild och teknik. Som idag är det vårljuset med sådär 125 del 11.
Kanske blir det en tur på stan medan assistenten är hos frissan. Idag blir det nog digitalt med lilla Panasonic och Summilux 15/1,8. Snabba puckar.
Har du sett något datum för LP auktionen?
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-03-06 19:16
De e bra att blanda konfekterna! Jag blandade också idag! :)
Nästa LP auktion verkar komma april 2019 enlig LP.
Litet knapp information kanske.
/B
Dubbelolle 2019-03-06 22:23
Det är kul tankar, när man känner att man behärskar processen, att man har koll, den där Summiluxen är fantastiskt bra, den har 1,7 i ljusstyrka, en petig anmärkning, jag är väldigt förtjust i min, hils, LO
Det analoga var ett fint hantverk som jag saknar mycket, jag hade också ofta tid o bländare i tankarna när jag såg tänkbara motiv, man bir ju rätt bra på det om man övar, o blir belåten när det stämmer. LO
Så är det! Det är mkt vi gör för stt slippa vara ensamma med oss själva. Mobilen har nog blivit en lätt utväg för att undgå djupare funderingar över tillvaron eller jaget. Mkt fint skrivet, gillas!/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg