Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4525 / Amatörfotografi e mycket teknik och prylar! Å mycket torrsim i bloggen nu liksom! ;)

Och har nog varit så även förr i världen! Fast det e nog mera nu, med tanke på den tekniska utvecklingen som gör att saker går att ändra lättare! Hur som helst, så gör nog alla valmöjlighter att själva fotograferingen ofta kommer i andra hand! Så tror jag i alla fall! Men det e ju marknaden som mycket styr vårt betende, även om vi själva inte tror det! Å det gäller även att göra oss osäkra! Och locka med att vi blir mycket bättre fotografer med en nyare optik! Eller med en gammal optik! :)

Själv håller på att testa olika objektiv för Leica Standard! Jag e inte riktigt nöjd med standardoptiken på Leica Standard, så jag leter efter ett annat alternativ! Hittade ett Zeissobjektiv som kan vara bra! De e T-Behandlat också! Nu funkade ju Elmaren bra utan antirelexbehandling, men man vet aldrig, man kan ju komma i en situation där det kan bli en intern reflex, och då e chansen nog aningen större att den T-Behandlade Tessaren klarar det hela bättre! De e dumt att chansa nu när det finns T-Behandling! ;)

.

Men det tar ju tid att fota ut rullen i Leica Standard, så jag testade Tessaren på en digitalkamera så jag vet att den funkar bra optiskt!

.

Det blir bilder med optiken! Bra, då vet jag det! Det e bra att testa saker, så man inte står där med en Leica Standard och en icke fungerande Tessaroptik! ;)

För övrigt e det litet rörigt vad gäller pappers-DN! I lördags fick vi ingen DN! (En dålig start på dagen...) Men söndagstidningen kom! På måndag så fick vi lördagstidningen, men ingen måndagstidning! I dag tisdag fick fi både måndagstidningen och tisdagstidningen! E ni med? Jag tror jag e med i alla fall! Vi får se hur det blir i morgon! :)

I morgon onsdag, e det i alla fall fotofika på Viksängen, för det e jämn vecka!

Å Roffe sover fortfarande! Han har hört att det blåser ute, och fattar då att det även e kyligt!

Ps. Bonusbild! :)

Inlagt 2019-03-05 08:30 | Läst 1316 ggr. | Permalink
gillar bonusbilden, känns lite som första ungdomsförälskelsen
Svar från Benganbus 2019-03-05 11:31
Leica M4! Den bästa Leican! Man slog ihop det bästa hos M3 och M2!
Efter M4 bara kosmetiska ändringar! :)
/B
Hej,
Tur attman inte har någon papperstidning. Man hade ju blivit helt tidsvill.
Vilka skönheter du har i byrålådan.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-03-05 11:30
Försökte hålla mig ajour med ett emergency kit, mobiltelefonen, men de e som att titta på världen genom ett nyckelhål! ;)
Min fru har synpunkter på skönheterna! "Räcker det inte med en kamera för att fotografera?" ;) /B
Alla dina objektiv tycks mig stå i vägen för ditt fotograferande. Jag tycker du tog bättre bilder förr (bättre innehåll). Jag har inte sett målaren, roulettbilderna och boxning på länge. Bara en iakttagelse, Bengt. Jag vet att du kan och gör det bra.
Svar från Benganbus 2019-03-05 11:26
Intressant påstående Thomas! :) Efter de bilderna du talar om, så blev jag satt i villa, med fru, hund, karriär, bil och en massa måsten, på ett positivt sätt! Så kan man nog förklara det till en del! Man kommer in i en annan del i livet! När jag tog 1960-talsbilderna, var jag litet mer fri, kan man säga! Tror det här gäller för många fotografer i början! Å så visar jag inte, som jag tycker, de bästa senare bilderna här! ;)
Men tack för funderingen Thomas,
skall försöka skärpa mig litet på ålderns höst! ;)
/B
N Thomas Meldert 2019-03-06 22:18
Det ante mig Bengt. Att du håller undan det bästa till bättre tillfällen, typ utställningar. Inget ont i det. Jag önskar bara få tillfälle att se de du undanhåller =)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg