Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4473 / Aningen litet annorlunda! Ingen blodmåne alltså! ;)

Utan det e analogt, och missad skärpa! Förstora bilden så ser ni den missade skärpan! Jag har ju fotat med en Leica Standard ett tag! Å varför då då? Jo det va en annan fotograf här på Fotosidan som lurade in mig i det här! Han hade köpt en Leica Standard på en auktion, och visade såklart upp den i sin blogg, å så va det kört! Det e alltid någon annan fel! ;) Men visst e det en utmaning att fota med en Leica Standard! Den e just Standard! En filmhållare med ett objektiv på! Men visst finns det litet hjälpmedel i kameran, en slutare typ, och så avståndsmarkering på Elmaroptiken! Wov vilka in och påbyggda hjälpmedel!

Nu e det så här att jag testar en del andra ojektiv också! Standard på Standard e Elmar 5 cm! Jag testar nu Sonnar 1,5, Biometar 2,8/35 mm och nu Biogon 2,8/3,5 cm! Och allt det här skulle nog funka aningen bättre vid landskapsfotografering, ni vet man ställer optiken på 50 meter och bländar ned till 8! Men jag testar porträttfoto! Egentligen inte så svårt, man uppskattar hur långt det är mellan motivet och kameran, man har väl någon centimeter på sig att gissa rätt på nära håll, ställer sedan in det uppskattade avståndet på optiken och trycker av!  Å man måste ju uppskatta exponeringen också! Men det e bara att använda den klassiska Sunny 16! ;)

Å varför hålla på så här då? Jo jag tycker det här e intressant och även litet utmanande! Man kan inte hålla på med auto i alla lägen! Då blir man lätt rörelsehindrad! Rörelsehindrad i huvet menar jag! Det känns så i alla fall! ;)
Men det blir inte så många bilder av det här heller! Mycket omodernt även det! Så ursäkta för det!  ;)

/Bengan

Ps. Å ingen blodmåne i dag heller som sagt, ursäkta för det också! ;)

Inlagt 2019-01-21 13:01 | Läst 1626 ggr. | Permalink
Hej,
Bra att du testar kameran och dig. Det finns skärpa i bilden och gråskalan är fin. Du har många gluggar att testa. Skall bli kul att se fler bilder.
Jag har satt en färgrulle i Leica Standard kameran. En billig 200 ASA negativ film för så billig framkallning, 50 spänn, som möjligt.

Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2019-01-21 14:47
Tror jag testat klart. Försöker nu använda en 35:a med lättlästa siffror. Färg och köpt framkallning e nog smart. Skall pröva färg också vid tillfälle, kan nog ge en litet mer tidsenlig teckning i bilden.
/B
Ps. Roffe hälsar och tackar!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg