Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4466 / Att tävla med bilder, e det så lätt ejentligen! ;)

Handhållen M Leica under cykelfärd!

Å vad gäller att tävla med bilder, det e väl lika lätt som att tävla i musik, eller mat, eller i poesi tror jag! Om det nu e så lätt! Den bild eller mat som de flesta tycker om, vinner såklart! Eller följer de uppsatta reglerna för bra fotografi! Eller följer reglerna för bra och näringsriktig mat! Men om det här för matkulturen, eller fotografin framåt, det undrar jag nog! Ursäkta!

Å i musik, jag tänker på de här stora europatävlingarna, så brukar ju ofta fel låt vinna! Det kanske e så i foto också?
Tycker det här e svårt, för alla e vi olika, eller vill vara olika i alla fall, men när det gäller vissa saker, då bör vi tycka likadant! Annars blir det ju inga tydliga vinnare utan bara en massa tjafs! (Nu pratar jag inte om politik)
I vissa saker kanske det ändå voro bra med litet monokulturellt tyckande! Om man skall vinna!

Å i dag vilodag! Hoppas jag! ;)
För det blev mycket rännande i skogen går! I dag har Roffe och jag har pratat ihop oss mot Matte! (Matte vill ut och gå) "De e så fint väder, å sitta här å uggla som två gamla gubbar (de e Roffe å jag de) det vill jag inte!" Jag väntar på en snöstorm så jag kan få sitta kvar i huset och elda i spisen! De här e Roffe också med på!

Vad gäller det tekniska i fotografin, kamera tex, så funkar min X-E1 mycket bra fortfarande! Fast den e flera år gammal och en utgången modell! Konstigt! Vill Fuji inte sälja fler kameror! Det borde väl vara livslängd även på kameror som det är på glödlampor!

För övrigt så måste jag hitta en liten svarv för att ta bort material invändigt i Kipronadaptern så att Biometaren skall passa! Och nu på kommande onsdag, så är det Tårtan! Väl mött då!

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2019-01-13 10:15 | Läst 1208 ggr. | Permalink
Och X100:an fungerar väl också bra fast den är mycket äldre än din senaste digitala erövring. Fast det är klart, du kan inte köra med gamla objektiv på den. Där har vi motiveringen =)
Svar från Benganbus 2019-01-13 15:03
De va grabbarna i Sötälje som lurade in mig på Fuji X-E1! Dom sa att jag kunde köra mina gamla Leicagluggar på den! Å det funkade! ;)
B)
Tävla i foto är lätt om du vet vem betraktarna kommer att bli men vet du inte det så är det enbart de bilder som de tycker om som gäller så det behöver på intet sätt vara bilder med komposition, skärpa eller annat som du eftersträvar tyvärr är det så. Spänningen ligger just i detta. Jag brukar vara med i månadstävlingen i Malmö Fotografiska Förening där kan det gå på vilket håll som helst.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Benganbus 2019-01-13 18:18
Det e väl litet så som med musik, eller maträtter! :)
Vet man vem som kommer, så fixar man det som den som kommer tycker om! ;)
B)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg