Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4432 / Hyffsat väder i Grytviken! Å Tårtan i dag från c:a 15.00!

Bilden här har inget med innehållet i bloggen att göra! (Gert kollar negativ)

Men här kommer information för ett utökat vetande! Man måste söka sig litet utanför vardagen ibland, både vad gäller tro och vetande! Alltså, det e hyffsat väder i Grytviken just nu, varmare än i Gnesta!
https://www.webcams.travel/webcam/fullscreen/1456251365

Och här tips på en Julklappsbok, för det handlar om vår Jul på något sätt! ;)

"Stora delar av tanken på ett utvidgat Israel bygger på berättelserna om Kung Davids stora rike. När man nu inte kan hitta några egentliga spår av detta rike eller av Salomos tempel får de religiöst färgade förkämparna problem med arkeologin".
https://www.dn.se/dn-bok/bibeln-star-i-vagen-for-arkeologin/

Vad gäller annat viktigt, de e Tårtan i dag 15.00!

/Bengan

Ps. En utfyllnadsbild till! :) (Inte från Grytviken, utan bilden e ifrån Okstindan)

Inlagt 2018-12-12 09:12 | Läst 2077 ggr. | Permalink
Historia är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. I ungdomen läste jag AB-ettan på universitetet. Den ger behörighet att undervisa i gymnasiet.
Några saker präntades fast in i mitt medvetande: Man kan aldrig veta riktigt säkert i detaljerna. Det beror på en enkel omständighet; man kan inte dra folk ur gravarna för att fråga hur det var.
Historia är något som har hänt - det är avslutat och färdigt. Man kan inte "omvärdera" historien avseende vad som har hänt - oavsett hur gärna, eller hur politiskt korrekt det skulle vara, att något annat hade hänt.
Hatte Furuhagen minns jag inte minst från Mosebacke Monarki. Även i det roliga en synnerligen seriös man, vad jag förstår. Såg också det här idag, en sannolikt synnerligen intressant och viktig bok.
//GöranR



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg