Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4421 / Om riskerna med att inte ha en modern mobiltelefon! Kanske en terroristrisk!

Har skrivit om det här tidigare, om sk. fritänkare! Sådana skapas ofta om människor får tänka ifred utan att bli störda, och tänka hela linan ut, utan att bli avbrutna! Typ långa skogspromenader utan mobiltelefon! Så mitt förslag va redan tidigare, "Mobiltelefoner åt folket!" Då blir folket lugnt och enhetligt! Se på Kina! Och då kan man även skapa ett "sunt förnuft" i större nationsgrupper!

Fast ibland blir det konstigt, när flera skapare av den här tekniken, i tex Silicon Walley, förbjuder sina egna barn att använda mobiltelefoner, eller i alla fall bara ha dom påslagna nå'n timme om dagen! De e annat än vad som gäller för våra barn i Sverige! Vill dom här Siliconarna att deras barn inte skall vara med i den stora och enhetliga gruppen! Eller dom skall kanske vara litet egna å förnäma liksom!

Å andra sidan, läste i DN i dag om delar av rysk medelklass som e inne på samma linje, man litar inte på mobiltelprogramsutbudet för sina barn! Dom skall plugga och ha andra aktiviteter för sig, om dom skall komma någonstans i Ryssland! Tur att det här inte e i Sverige, å vår fria Svenska skola! Man kan väl inte tvinga barn heller!

(Men läste i senaste F&F att det här med att ge alla skolbarn egna mobilplattor i skolan kanske inte va så bra! De små e snabba på att hitta ut på nätet till mer kuliga saker än det läraren vill att dom skall jobba med! Så det behövs fler kontrollanter = lärare, och internetfilter!

Fast visst har de här moderna kommunikationsapparaterna via internet varit bra! Tänka vad mycket kul grejer det finns, å vad mycket bra och praktiska saker man kan göra med telefonerna! Betala räkningar, köpa varor, titta på filmer, messa, å titta på både kul filmer och en massa vuxenfilmer! Och inte minst, intressegrupper som tidigare hade svårt att veta om varandra kan nu samordna sina träffar och fira olika saker! Karl XII typ!  Och vissa politiska partier hade nog knappast funnits om inte de här nya partierna kunnat berätta om de fakta, som de etablerade partierna tidigare dolt för oss!

Men då jag har en gammal Nokia, tjugo år gammal, utan surfmöjlighet, så fattar ni hur det kan gå när man får gå i skogen några timmar å tänka fritt!

"Tänka fritt e stort, men att tänka rätt e större!"

Vad gäller bilden i bloggen, vet inte om det e speciellt rättänkt, med jag gillar i alla fall den här Zeissoptiken på min M Leica!

/Bengan

Inlagt 2018-12-01 12:29 | Läst 2411 ggr. | Permalink
Åja, din Nokia har WAP och GPRS, så det har gått att smygsurfa lite med den på specialbyggda sidor. Stödet för WAP är väl mer eller mindre stendött idag och det var ingen större succé när det begav sig.

(Man kan stänga av datatrafiken på en modernare telefon, för övrigt... ;))
Kan det vara skadligt med fööör långa skogspromenader ;-) ?
Jag menar om en målare bara visar sina penslar,och sedan
frågar blev målningen bra?
syntax 2018-12-01 17:40
Har du skogspromenadofobi?? För att nu uttrycka sig i moderna termer... :-D
Snygg kamera, och Zeissoptiken gör sig bra på den!
Svar från Benganbus 2018-12-01 19:09
Tack Johan!
/B
Jo, den där Biogonen är det ju många i Leicavärlden som talar väl om... Själv är jag inte så där helsåld på mitt Summicron 35 Asph; det är skarpt och kontrastrikt redan på full öppning, men det sjunger inte om bilderna som det kan göra med Summilux 50 Asph eller Summicron 75. Och mitt gamla fina Summicron 35 Version 1 är ju mysigt, men lite för mjukt och kontrastlöst för att jag skall använda det i längden...

Så, ett Biogon skulle kanske vara en utväg? Å andra sidan känner jag alltmer att jag nog är en "50-människa"....
Johan Pihl 2018-12-02 15:25
Känner du att ditt Summicron 35 Version 1 är lite för mjukt och kontrastlöst då du kör digitalt?
Jag minns då jag körde analogt, med Tri-x, då funkade de två senare versionerna - två och tre - väldigt bra. De är ju likadana optiskt, skiljer sig bara lite utvändigt på bländartappen, samma linselement. Hög kontrast, men låg uppklösning, väldigt bra motljusegenskaper. Kanske kan funka bra på en digital m-leica?
Men jag har svårt att tänka mig att de skulle vara "bättre" än Summicron 35 Asph, men kanske lite mer "personlig" i karaktären.
Men Zeiss Biogon T 2/35 ZM, har jag mest hört positivt om. Lite billigare, men större, än de tidigare Summicron 35. Men en Summicron är ju alltid en Summicron..
elgenper 2018-12-02 16:23
Ja, mycket är ju en smaksak... Det gamla ger ju märkbart lägre upplösning vid full öppning än det nya, men ofta är det ju inget fel ur bildmässig synpunkt. Svårare är att bemästra lite kluriga motljussituationer (sol in genom ett fönster bakom en person och så) med det gamla, det blir lätt en slöja över bilden. Även här KAN ju resultatet bli fantastiskt, men man kan aldrig riktigt förutsäga när.

Sen kanske man ska tänka på att med så pass gamla gluggar så kan olika exemplar skilja en hel del (putsrepor, separation, klåfingriga tidigare ägare osv). Ser inga påtagliga fel med mitt, men det är ju inte direkt i samlarskick, om man säger så... Köpte det begagnat jättebilligt på 90-talet, långt innan de åttalinsiga började klättra i värde.
Johan Pihl 2018-12-03 17:19
Håller med dig, det är en smaksak. De Summicron 35:or som jag haft, version 2 och 3 har ju bara 6 element, så de har ännu lägre upplösning, och precis som du skriver, syns det främst på största bändaren. Skulle vara intressant att se hur de presterar på en digtial m-leica. Jag minns att de tecknade så hårt, att jag var tvungen att dra ner nån minut på framkallningen, jämfört med filmer jag tagit med en vanlig Nikon eller Olympus, annars blev negativen för täta.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg