Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4418 / Internetbeteende och våra hjärnor!

Det va mycket att läsa i DN idag, om världshandel och även om våra hjärnor!

.

Alltså, man tycker olika liksom, och upplever även världen olika då såklart, då man har olika hjärnor! Så sunda förnuftet stämmer inte längre, om man skall tro den forskningen vi har fått om hjärnan! Men det finns nog säkert några sunda förnuft kvar, som säger att den här forskningen är helt fel! Alla kan visst tycka lika! Och rätt! Rätt lika alltså!

Var och en blir salig på sin fason!
Vem va de som sa det? :)

Fundrar också på hur vi skall kunna samsas om vad som e en bra bild, när så olika hjärnor e inblandade! ;)

Å hörde av han liberalen i morse, (inga namn) som berättade vad socialdemokratern måste gå med på för att få stöd av liberalerna! Den ofina reportern frågade varför man inte åtgärdade det här önskningarna under åtta år av Alliansregering?
Fel fråga liksom! ;) (Ursäkta politiken, men jag tyckte det här va kul!

.

Det va den här artikel i dagens DN som skapade de här tankegångarna som följer: "Och så har det uppstått en ny arbetsklass i Sverige! "Läktarordningsmän!" För det är oftast män som sitter på fotbollsläktaren och berättar vad som e rätt och fel i spelet, eller i samhället, eller på kvinnor!" (Dom här männen spelar sällan själva, eller har en egen arena, eller blogg, utan e bara kommentatorer som rättar fel)

.

Det blåser i Gnesta idag! Men det gör inget sa Roffe när vi va ute! För nu e vi hemma!
Å dag städdag inne!
/Bengan

Inlagt 2018-11-29 11:23 | Läst 1237 ggr. | Permalink
Jodå - piken nådde sin adressat Bengan. Nu är det väl så att FS kanske inte kan ses som ett forum för debatt om vad som är fel i spelet (samhället). Det kan rent av ses som rätt malplacerat att börja att skriva sådant i sin fotoblogg - jag tror att dom flesta tycker det. Det betyder ändå inte att den som börjar med politik på FS, som alltså tar initiativet till att snacka politik i sin blogg, kan räkna med att slippa gå i svaromål.

"Läktarordningsmän!" - varför inte Läktarordningskvinnor? Eller det kanske skall vara Läktarordningshen... :-D
Svar från Benganbus   2018-11-29 12:41
Nu va det i ett litet större perspektiv jag menade! ;)
/B
Nils-Erik Eriksson   2018-11-29 13:06
J ag tycker inte att det är något anmärkningsvärt med att man "nosar "på den politiska nuvarande röran i samhället, även i en fotoblogg knuten till fotosidan. Mäste kunna betraktas som ett allmänt socialt forum. Och det är nästan alltid den på säkert avstånd varande betraktaren, som tror sig ha rätt. Vad än nu man sätter för benämning på vederbörande
syntax   2018-11-29 15:31
Jag är nog böjd att hålla med - fastän det strider mot FS regler. Var gränsen för politiskt eller religiöst pamflettskrivande går är oklart (har inte kunnat få ett bra svar från FS).
Det jag retar mig på är att blogginnehavare skriver provokativa saker på sina bloggar, och sedan står som fallna från skyarna när dom får svar på tal! Det finns till och med vissa stollar som menar att man inte skall argumentera på andras bloggar - utan skaffa en egen. Det är en befängd inställning på det sättet att det inte finns något sådant logiskt samband.
Om jag ser politiskt provokativa utgjutelser på en blogg, och känner för att svara på det - så gör jag naturligtvis så. Det är det som svarfunktionen är till för.
Hej,
Roffe skulle klara sig bra i Skåne för idag har det blåst och regnat.
Undertecknad strävade dock till fotomässan på Mattssons och klämde på lite nya kameror. Leicas representant var dock snuvig och kom inte till mässan.
Slutsatsen min var att nästan alla objektiv som tillverkas idag är stora och tunga. Man undrar varför.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus   2018-11-29 20:37
Blåst och regn även här uppe! Ute nyss, 20.15 med Roffe, iklädd regntäta röda skalkläder! Ganska klumpigt men skönt! Roffe hade också regnkläder! :)
Vad gäller optik, konstigt, borde gå att göra kompakta objektiv, typ 7Artisans 1,2/35 mm även till Leica! ;)
/B
Ps. Roffe tackar, och hälsar ned till Kulturen!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg