Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4713 / Det här vill ni inte läsa om! :) Å så Tårtan på onsdag!

Mycket av dagens marknadsföring av tex kameror utgår såklart ifrån att man blir en bättre fotograf med en nyare och modernare utrustning/kamera! För hur skulle man annars sälja in nya kameror! :)

Kommer att tänka på något jag läst tidigare, om annan teknik, typ datorer och datorprogram! Ungefär så här va det beskrivet! "Flera av mina bekanta kör äldre datorer men är inga dåliga datoranvändare. De använder sina datorer för surf, mail, bankärenden med mera. Flera kör gamla program men på mycket hög professionell nivå, och gör fantastiska saker i tex Photoshop CS2. Flera skriver böcker, artiklar och avancerade texter i sina urgamla versioner av MS Office.
De är inte intresserade av datorer utan dom vill bara göra sina saker som dom är intressade av och mycket duktiga på.
Deras arbetssätt är välrepeterat, och inte minst det viktiga, dom vet vad dom vill göra!

De va de om de! :)

/Bengan

Ps. Och som sagt, Tårtan nu på onsdag!

Inlagt 2018-11-26 13:25 | Läst 952 ggr. | Permalink
Precis! Huvet på spiken, om man säger så =)
Så, om jag fattar dig rätt; man blir inte bättre författare av att uppgradera sitt ordbehandlingsprogram, eller bättre fotograf av att uppgradera sitt Photoshop eller köper en ny kamera?
Nej, du har rätt, det här vill man inte läsa om. ;)
//GöranR
Man kanske inte blir en bättre fotograf med nyare utrustning, men ibland är det saker man inte kan eller har svårare att göra med gammal utrustning. Ni får själva tänka efter vilket det kan vara.

Däremot har jag svårt att förstå den diskussion som förekommer här på nätet om hur mycket datakraft man ska ha. Handlar oftast om LR... Jag har provat LR och känner mig inte bekväm med det, kör PS i stället när jag behöver redigera.

Vissa påstår att 16 GB minne inte räcker..(!) Det kanske är så om man kör LR. Har aldrig råkat ut för att slå huvudet i taket och jag har (bara) 8 GB minne i datorn. Hade bara 4 GB tidigare och hade inget problem med det, men ville se skillnaden... Märker ingen större skillnad.... eller rättare sagt: ingen skillnad alls (Ja, jag har ett 64 bits operativsystem). Vill man göra av med minne är det bara att öppna fönster efter fönster till minnet tar slut, det gör det förr eller senare...;-)

Den största skillnaden jag upplevt är när jag lade systemet på en SSD. Om man har sin pagefile på en SSD blir behovet av utökat minne dessutom lite mindre. Märks inte så mycket av "swapping" eftersom SSD:er är rätt snabba.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg