Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4408 / En Rysk Leica? Zenit M-Leica!

M Leica med optik från Krasnogorsky Zavod! :)

Men nu e det litet annat! Fick information från Danmark i förra bloggen om en Rysk M Leica! Tack Erik! :) (Å den som är litet mer uppdaterad än vad jag är, vet nog om det här redan) "Krasnogorsky Zavod, manufacturer of the Russian brand Zenit, in cooperation with Leica Camera AG, German manufacturer of premium cameras and optics, designed a new digital rangefinder camera Zenit M"

https://www.prnewswire.com/news-releases/zenit-and-leica-present-joint-production-camera-807533135.html

Trodde först att det va ett Aprilskämt i november! Men det verkar vara så att Zenit har ett samarbete med Leica vad gäller den här kameran! (Inga lustigheter i kommentarerna nu tack, för det finns många känsliga Leicaägare bland Fotosidans läsarna)

Och här kan ni kolla på vem som håller kameran i handen!

Och man skulle kanske kunna tänka, att den här kameran skulle bli litet billigare än motsvarande Leica, men det verkar inte vara så heller, så jag undrar varför Leica ger sig in i det här samarbetet? ;) :)

/Bengan

Inlagt 2018-11-22 19:42 | Läst 1025 ggr. | Permalink
Vädret presenters i samarbete med... I detta fall Krasnogorsk presenterar i samarbete med...
Precis som med vädret så görs själva grejen inte av presentatören. Kameran byggs i Wetzlar sida vid sida med Leica. Även jag frågar mig; varför??
Man må jo hjælpe til, hvor man kan :-)
Mvh. Erik.
"The camera is equipped with Zenitar 35 mm f/1.0 lens, completely designed and manufactured in Russia, 100% of its components and materials are Russian-made."
Så i alla fall optiken är helrysk, både i design och tillverkning. Personligen ser jag nog den som mest intressant.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg