Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4400 / Narcissism sa Bull!

Mycket att läsa i DN i dag! Läser bla. om att Jennifer Egan kan förutspå framtiden. I den historiska romanen ”Manhattan Beach” hamnar hon mitt i samtidens mest laddade frågor, mobiltelefonen!

"Denna närsynta, skärmcentrerade existens leder i motsatt riktning, som nästan all bildbaserad samvaro gör: till narcissism, en kult av individen och en upptagenhet vid det yttre. Vilket åtminstone i mitt tänkande underminerar individens beredvillighet att försaka något för allmänhetens bästa."

Hon hade också en relation med Steve Jobs, Jobs som ju lade grunden till vår moderna handboja!

Här e mera om vardagsnarcissismen:
https://www.svt.se/special/de-tar-selfien-till-plastikkirirgen/

Vad gäller foto, så fungerar 7Artisans-Sonnaren mycket bra på Fuji X-E1! :)

.

Här är ett annat optikföretag som använt Sonnar-konceptet! Zunow!

.

För övrigt så e Roffe litet krasslig, och han gillar inte att jag sitter vid datorn utan jag skall sitta bredvid honom i soffan och läsa! Så jag e på väg till soffan nu!

/Bengan

Inlagt 2018-11-17 13:12 | Läst 1389 ggr. | Permalink
Har Roffe åkt på vinterkräksjukan?
/Affe
Svar från Benganbus 2018-11-17 14:24
Vet inte riktigt, men han har varit litet dålig i magen några dagar. Roffe får kuta med långlina i skogen och då vet man inte riktigt vad han nosar på för linan e lång. Så det har blivit kokt kyckling och välkokt ris några måltider, och det verkar funka.
/B
alf109 2018-11-17 14:55
Morotspuré (barnmat finns i alla livsmedelsaffärer) är bra att klicka i en matsked i maten. Det brukar hjälpa.
/Affe
Svar från Benganbus 2018-11-17 21:50
Tack för tips!
/B
Vad vill han att du läser?
Svar från Benganbus 2018-11-17 14:29
Just nu gillar han Peter Nilson, "Hem till jorden" å där läser jag för honom om ett grottsystem i Böhmen. (Koneprucy) Tre oerhörda våningar i berget, salar och korridorer. Å det har bla varit faskmyntarverkstäder där. Intressant och Spännande säger Roffe!
/B
Så Roffe gillar inte att du sitter vid datorn. Läste en rasbeskrivning i går, dansk-svensken kräver sysselsättning och är mycket sällskapssjuk ;)

/Stephan
Svar från Benganbus 2018-11-17 15:05
Roffe har tyvärr också läst det där att han behöver stimulans och sysselsättning! ;) Och ofta påstår han att det står! Så nu e det att gömma litet grejer inomhus och låtta honom söka, och mellan varven läsa högt och samtidigt klia honom bakom öronen! Och när man har kliat honom ett tag så börjar han kurra som en katt, fast han e hund! Konstig hund va! :)
/B
Hoppas Roffe kryar på sig snabbt! Det är inte kul när de små liven är krassliga.
Svar från Benganbus 2018-11-17 20:14
Tack! Just nu verkar det bra, han har fått litet mat, så vi får se hur det går. Humöret verkar bra, å nyss körde han in nosen i mitt knäveck, det gör han när han tycker jag e tråkig, det e ju lovande!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg