Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4399 / Snart e det Svart fredag, men i dag e det i alla fall en ljus fredag! :)

Å vad gäller svarta fredagar, så kommer det ju fram mer och mer uppgifter vad gäller vår påverkan på planeten! Även vad gäller konsumtion! Och att vi tär på luft och resurser på jorden e nog ganska klart för de flesta! FNs uppskattning är att det fanns c:a 300 miljoner människor runt år 1, och idag är vi mer än sex miljarder på jorden, alltså i runda tal 20 gånger så många som år 1. Och att vi numera har litet andra konsumtionsvanor än vad man hade då e nog ganska klart, vad det nu innebär för planeten! Men de flesta som konsumerar nu, slipper nog problemen, problemen får nästa generation fixa!

.

Vad gäller konsumtion, så har jag köpt ett motljusskydd! :) Se på bilden! Det passar till flera objektiv! När jag köpte optiken för en tio år sedan så kostade ett motljusskydd runt 800:- Nu kostade det 100:-
Så nutiden e inte helt svart! ;)

Å nu e det snart Black Friday! Jag kan inte låta bli att tänka på andra svarta dagar i historien, med det skall vi inte göra nu, för nu e det fredag å fint väder! Å då blir det utejobb i trädgården! Ögat behöver ljus den här tiden! Och se'n ska jag åka till Återvinningen! Fast jag tycker folk slänger mest där, i stället för att återvinna!

Nog för idag!

/Bengan

Inlagt 2018-11-16 11:45 | Läst 1299 ggr. | Permalink
Vi e 7,5 miljarder nu, och alla vill vi konsumera.

Bättre vore om vi alla meditera.
bästa vi kan göra för miljön är att begå kollektivt självmord...trevlig helg till er :)
Svar från Benganbus 2018-11-16 13:24
Tack för den helghälsningen! ;) :)
B)
Hej Bengt.
Det er gået helt amok med alle de påfund for at få os til at købe og køb. Det nyeste her i DK er ikke kun "Black Friday" men nu også "Black November" !!!
Fin modlysblænde, som den kaldes på dansk. Jeg har også en til minX100F, den var med i "pakken" sammen med 2 ekstra batterier.
Smukt lys i det første billede.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Benganbus 2018-11-16 16:07
Det kanske e en generationsfråga det här med att handla! Man kanske blir mer nöjd med andra saker i livet än konsumtion när man blir äldre!
Och hur man än räknar, så är inte ökad konsumtion lösningen för en planet som börjar få ont om resurser!

Vad gäller motljusskyddet, så kallas det visst ventilerat när det e urfrästa hål så här! Och har man en mätsökarkamera typ M Leica eller Fuji X100, så förstår jag vitsen, motljusskyddet skymmer mindre i sökaren! Men har man motljusskyddet på en X-E1, som jag har, då fattar jag inte vitsen! Men det e snyggt! :)
Trevlig helg, önskar Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg