Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4383 / De e klart att jag tänker på hur det va förr nu när jag har Fuji X-E1 med 1.2/35 mm

Ju längre man lever, ju större skillnad blir det mellan då och nu! Brukar tänka på det här när jag ser några av mina bilder från förr! Som bilden här ovan, ett mycket tunnt Tri-X negativ och såklart mycket underexponerat i den här skumma miljön (en miljö som man inte fick fota i) och så full öppning på Canonoptiken och då blev det så här! Kan väl gissa på bländare 1,8 och en 1/15-del...

.

Eller så här!
.

Eller så här!

Jag brukar tänka på om jag haft dagens fototeknik då, med superljusstarka objektiv och så ett ISO, som går att skruva upp hur mycket som helst, vilka bilder jag kunde ha tagit! ;)
Å räcker inte det, så kan man jobba vidare med bilden i datorn efteråt!

Men det e bara å gilla leget, för då va då, och jag gjorde så gott jag kunde med de grejer som fanns! Så jag fotar vidare med Superoptiken 1.2/35 m på min Fuji X-e1 och med en nästan obegränsad filmrulle och ISO! För det e kul även det här! :)

/Bengan

Inlagt 2018-11-05 09:17 | Läst 1380 ggr. | Permalink
Skumt ljus i en ”skum miljö” är väl helt riktigt. En knasterskarp färgbild hade nog inte lyft berättelsen av en aning ljusskygg verksamhet. Så en gammal tekniks tillkortakommande gentemot moderna tiders tycker jag att man kan bortse ifrån. Fina bilder dessutom! Tvåan gillas särskilt.
Fina tidsdokument, Bengan!
Minns tvåan från förut! Ciggen är "Punctum" enligt en bildkompositionsteori; en detalj som ger mycket karaktär i bilden.

Och som Gunnar påpekar så skulle en perfekt färgbild inte alls ge de här upplevelserna.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg