Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4376 / Far from the main road....

Att använda okalibrerade objektiv, eller objektiv som är litet felkorrigerade av tidigare "reperatörer" går ofta bra på en digitalkamera, då man snabbt ser vad man får på displayen! Men med en analog kamera, är det litet annorlunda! Här håller jag på att prova en omschimsat "Ryskt"objektiv på en Leica IIIf, och det betyder fototester, och sedan framkallning av testrutorna! Och sedan ev fler ändringar/korrigeringar på objektivet, och mer framkallning!
Och viktigt är också att fota med ett "normobjektiv" på kameran, så man vet att kameradelen funkar rätt!

Å vad gäller avståndsmätaren på en gängleica, så e den inte så dålig som man vid första anblicken kan tro! För det är en förstoring i avståndsmätaren som hjälper till att hitta skärpan bra! Det man kan ha synpunkter på det är kontrasten i avståndsmätaren! Men jag har ett litet orangefilter att sätta på det ena utgående avståndsmätarfönstret, då blir kontrasten bättre!

Men vid snabbt fotande med den här typen av sökare, så fotar man ofta direkt via avståndsmätaren! Att ställa in skärpan och sedan flytta ögat till sökaren, det tar nå'n halvsekund, och då har ofta motivet rört sig!

Och varför e den här "Ryska" optiken jag håller på med så intressant? Det förstår ni som förstår det här!

.

Å så var'e litet blötmorgonpyssel alltså! :)

Å glöm nu inte Tårtan i eftermiddag!

/Bengan

Inlagt 2018-10-31 08:17 | Läst 1134 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg