Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4371 / Att fylla pensionär!

"I romanen ”På spaning efter den tid som flytt”, av Marcel Proust, har tiden en särskild betydelse för livskänslan. Ibland kan man få en upplevelse i nutiden, som väcker liv i minnen från det förgångna, så att det förgångna träder fram med ny intensitet. När minnet på så vis har slagit en bro mellan förflutna och nutida erfarenheter, därför att man anar likheten, då förnimmer man också en rikare livskänsla och starkare färg hos dessa erfarenheter, än vad man förut kunde se".

.

Hur som helst, den här hoppetossan, min fru alltså, som jag här har fotat i Spanien för en tre veckor sedan, hon fyllde sextiofem år i går! Vi skojar nu om att hon fyllt pensionär!

Annars inget nytt, annat än att vi är litet trötta efter gårdagens pensionärsfest! :)

/Bengan

Inlagt 2018-10-28 16:56 | Läst 964 ggr. | Permalink
Grattis till rara frun!
/Affe
Svar från Benganbus 2018-10-29 05:53
Tack för det Affe!
/B
Vilka ungdomar! Åtta år sen min fru gick i pension, betydligt längre för mig själv. Men man får hitta alternativa "jobb": hon tillbringar sina dar på kolonilotten och själv hävdar jag att fotograferandet räknas som mitt jobb numera.... Nåt måste man ju göra, och någon form av "måste" ska man nog ha över sig för att inte tackla av. Men: man SLIPPER alla dessa dj-a tidrapporter, lägesbeskrivningar o annat elände...
gorred 2018-10-28 20:31
Just att få råda över schemat själv är den stora grejen!
Gratulerar!
Sen är det kul att fundera över att just några kalenderårsdagar har fått sådant grepp om hur vi tänker; till exempel att fylla moppe, att bli myndig och sen just att fylla pensionär. Det är som ,om det är oåterkalleligt på något sätt, och att kalenderdagarna tar över oavsett hur man egentligen upplever sin ålder.
Men, även om man har möjlighet att fortsätta "jobba", så är det väldigt skönt att få bestämma själv över schemat.
//GöranR
Svar från Benganbus 2018-10-29 05:51
Nu i veckan arbetar min fru några dagar, trots att hon är pensionär, och de dagarna får jag själv bestämma över mitt pensionärsschema! :) /B

Ps. Å något nytt som jag har upplevt den senaste åren, och det är något nytt, det är att DN är mycket, mycket tunn på måndagar. Väldigt tunn! Jag har, tyvärr för DN's del, ett äldre exemplar av DN kvar och kan jämföra. Men det här beror troligtsvis på att det händer inte så mycket under helgerna! ;)
gorred 2018-10-29 11:04
Har inte tänkt på det förut, men noterade samma sak i dag. Verifierat av makan. Men alltså, betydligt tjockare under helgen. Det kommer ju också så mycket "nyheter" på nätet, kanske spelar in?//GöranR
Svar från Benganbus 2018-10-29 19:10
Det där med "nyheter" på nätet, visst spelar det in, men det har jag synpunkter på! ;)
Alla kan lägga ut nyheter på nätet, även dom som ritar cirklar i veteåkern! Och även dom som har upptäckt att USA aldrig va på månen och att jorden såklart e platt, för det ser man ju! Och en del annat smått och gott! :) ;) ;)(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg