Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4367 / Det dräller av Tri-X i huset!

Jag håller ju på att återupptäcka analogt igen, i alla fall för en kortare tid, och för att fota analogt så behöver man film! Och då jag ibland hittar gamla objektiv i nå't skrymsle hemma, så tänkte jag, att man borde ju även då kunna hitta film på samma sätt! Å mycket riktigt, hittills har jag hittat fyra rullar Tri-X! Visserligen e det tagna några bilder på några av filmerna, för dom sitter i kameror, men det finns tillräckligt av rutor kvar för att fota ett tag! De e bara att kolla på räkneverket, veva ut filmen, och märka upp filmen hur många rutor som va tagna! Å så in i nästa kamera!

.Å det e såklart litet skillnad på att fota analogt och digitalt, det vet dom som fotat analogt! I det analoga tänker man sig för mera när man fotar, i det digitala behöver man inte tänka sig för alls! :)

Hur som helst, för att göra en lång historia litet kortare, film har jag för någon vecka, se'n får jag väl försöka få tag på några rullar Tri-X!

I eftermiddag fika på Viksängen i Södertälje! Det blir sannolikt en Jupiter-3 träff!

/Bengan

Ps. Vad gäller kameran på första bilden, Contax II från 1930-talet, sådana kameror är förbjudna att tillverka numera! Man upptäckte att livslängden va för lång, då kvaliteten va för bra! Det enda som kunde hända efter en femtio år de va att ridåbanden gick av, och då bytte men band och kameran gick femtio år till! Ni fattar problemet va!

Inlagt 2018-10-24 11:44 | Läst 1028 ggr. | Permalink
Varför inte bara ta slut på rullarna i de kameror de sitter?
Svar från Benganbus 2018-10-24 12:07
Intressant och bra fråga! ;)
/B
Utan att riktigt kunna förklara varför var Contax min drömkamera i slutet på 50-talet. Jag hade aldrig ens varit i närheten av en men sett i katalog förstås!/ Björn T(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg