Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4366 / De va enklare förr med analogt!

Nåja, det beror nog till en del på att min maskinpark börjar bli litet sliten och omodern! Min Windows XP jobbar inte som förr, det kommer upp varningar, och så går den långsamt, så jag har kopplat bort den från internet! Men i XP ligger en väl fungerande version av PS! PS 7.0!  :) Så jag framkallar först filmen, skannar in den i XP, jobbar med bilden i XP, och för sedan över bilden till Laptoppen för inlägg på nätet därifrån! Vem har sagt att det skall vara så himla lätt jämt!

Och den här bilden låg i M Leican! Tog den för några år sedan med 1948:an! 1948:an e en rysk optik som innehåller en Sonnar 1,5 från 1945! Ville imponera på Ronny med optiken! Men då va Ronny inte mogen för att fatta det här med Zeiss, å Sonnar 1,5:an och den heliga graalen vad gäller optik som Sonnaren är! :)

Nu e han mogen! Och flera andra verkar det som! För nu gäller replikan av Sonnar 1;5:an i Södertälje, Jupiter-3!

Men för att återgå till bilden här ovan, så e den som sagt tagen med en Sonnar 1.5/5 cm från 1945, infattat i en Rysk fattning, och här sittande på en M Leica! Tror det va på bländare 2,8 jag använde! (Å bilden e tagen för några år sedan) Filmen e Tri-X, och nu nyligen framkallad som ni förstår! Nu vill jag varna för att den är optiken kanske inte är helt perfekt i hörnen, det ser ni nog va! Så den e inget att använda för att fota tegelväggar med!
Men det är e en mycket spännande reportage och porträttoptik!

/Bengan

Inlagt 2018-10-23 10:29 | Läst 1158 ggr. | Permalink
Nu e jag jätte mogen ;)
Svar från Benganbus 2018-10-23 12:52
Jag vet! Men det tog litet tid! :)
/B
50 mm är en underskattad porträttbrännvidd.
Jag har ändå aldrig fattat skönheten i bilder på tegelväggar. Och det du berättar om äger intresse utöver ren fotografi (även om det också förstås är viktigt i de här sammanhangen).
Fast ibland är det lättare när det går lätt. ;)
Å snygg bild, härligt ljus och precis lagom blurrig bakgrund.
//GöranR

PS: Just nu regnar det här. Men det är varmt och skönt. Och solen finns bakom molnen. DS
Svar från Benganbus 2018-10-23 12:40
Jag följer vädret i Spanien var dag via Yr! ;)
/B
Motiven verkar åldras lika långsamt som optiken..
Mv/Gunte..
2018-10-23 14:03   Göran Olofsson
Det känns fortfarande kul med film, fina grejer har du så fortsätt. Känslan av en våt film är man kollar den går inte att slå med det digitala!
Ett porträtt som inte går av för hackor! Han är ju fotogenique som få den där veervart
Ja, du gör nog rätt som inte kör internet på din XP-dator, det 'r lite "osäkert" att göra det nuförtiden. Jag har också några datorer som jag har XP i, de andvänder jag inte att gå ut på nätet med.
Jag kör också PS 7.0 (och PS 6.0), de är riktigt bra, men funkar inte med Win 10, om jag har förstått rätt (antar att det är det du kär i din laptop?).
Kul att du börjar plåta analogt igen, ser bra ut!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg