Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4360 / Dagarna blir kortare och kortare....

Å inget är för evigt!

Det här va inget man tänkte på när man va ung, att tiden gick, för då va livet oändligt! Men nu gäller att försöka hålla ut, förhoppningsvis kommer det en vår igen! Men just nu e en tung tid och dagsljuset rinner bort snabbt!
Men idag kom solen fram och vi va ute och tittade på ljuset!

Roffe och jag va i skogen och där fick jag uppleva något mycket märkligt! Roffe stod och nosade i marken, nosen i markkontakt alltså, och jag står och tittar på honom, och uppfattar att han börjar lyfta nosen från marken! Inget konstigt med det, tycker nog någon, men det tempot han hade i rörelsen va mycket ovanlig!

Rörelsen, eller noslyftet gick oändligt sakta! Ett tag va jag inte säker på att han rörde sig! Men ser då jag tittar noga att rörelsen fortsätter! Det tar c:a en minut för honom att lyfta nosen från marken, till att stå med sträckt nacke och titta upp i ett träd, som är två meter framför oss! Och vad ser han?
Sannolikt är det en mycket liten fågel som är högst uppe i trädtoppen! Som han hört och nu ser! Och när fågeln efter ett tag flyger, så är allt som vanligt igen, Roffe lyfter benet och pinkar och drar iväg!
Men jag har ännu litet svårt att släppa den här oändligt långsamma rörelsen jag såg, den har jag aldrig sett Roffe göra tidigare! Ursprungsrörelse kanske? Vid jakt?

.

Behövde lite tröst idag! Köpte ett wienerbröd till påtåren! Det va tre wienerbröd för femton kronor, men jag köpte bara ett för åtta kronor! Karaktär kallas sådant! :)

.

Vad gäller det tekniska, så hittade jag en ännu äldre Jupiter-8 optik att ha på Fujin! (Optiken e från Krasnogorski Mechanitscheski Zawod. Året e 1950) Även den här har Zeissnabbar på bländarringen! ;)

/Bengan

Inlagt 2018-10-18 13:37 | Läst 691 ggr. | Permalink
Roffe har fågelhundsgener nånstans. Vår första vovve, en irländsk setter, hade aldrig fått nån jaktträning, men det där att frysa till och stå stilla inför ett tänkbart byte, det hade han från början. Har väl sitt ursprung i smygjaktsbeteende...
Svar från Benganbus 2018-10-18 14:07
Kan nog stämma det där med smygjaktsbeteende. När jag tänker efter så e det på ett likande sätt när Roffe hör något i tjockt gräs, då står han blickstilla, och när platsen för ljudet e analyserat, då kommer jakthoppet! :) Och visst morrar Roffe åt lanternorna på trafikflyget på natten, men det här va nå't nytt! :)
/B
hur sjutton "hittar" man en äldre optik, bara så där? Vore rysligt intressant få vara med och röja lite i dina skåp och lådor. Lite som Magnus&Brasse LattjoLajbanLåda?
Svar från Benganbus 2018-10-18 19:08
Råkade bara titta längs inne i ett hörn av skåpet, och se, där låg det! ;) :)
B)
Tycker inte Roffe och hustrun om wienerbröd? /NE
Svar från Benganbus 2018-10-19 08:51
Roffe sover och hustrun e på jobbet! :)
B)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg