Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4353 / Samhällskollaps oundviklig innan det händer något! :)

I en uppmärksammad vetenskaplig artikel ”Deep Adaptation: a Map for Navigating Climate Tragedy” slår brittiske professor Jem Bendell  fast att en samhällskollaps orsakad av klimatkrisen är oundviklig.  Han har granskat klimatforskarnas slutsatser. 17 av de 18 varmaste åren på 136 år har alla inträffat sen 2001. Tidsfönstret att göra något krymper snabbt.

Ett olösligt dilemma kommer leda till en tragedi. Studien har laddats ner 5000 gånger sen den publicerades i augusti. Jem Bendell  är inte rädd för att skapa dålig stämning. Han beskriver en värld där regeringar måste ransonera mat, där även vi i Skandinavien kan drabbas av missväxt, kollapsad dricksvattenförsörjning och undernäring.

Hans tes är att först när människor inser det oundvikliga, så kan en chock-och sorgereaktion följas av nya politiska strategier.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/varningen-klimatkrisen-kommer-leda-till-samhallskollaps

Ha nu en fortsatt trevlig måndagskväll! :)

/Bengan

Inlagt 2018-10-08 19:06 | Läst 1103 ggr. | Permalink
Hej,
Det är dystra slutsatser. Det är svårt att göra en egen tolkning.
Det behövs snabba beslut av samhällena på klotet.
Klapp
Bob
Svårt att se hur det skall gå att styra bort från stupkanten då förslag till den minsta inskränkning av den egna livsstilen möts av vilda protester och alla anser att "någon annan" skall fixa problemet? Bara att kolla reaktionerna när bensinpriset går upp, hur skulle de se ut om man helt enkelt plockade bilen ur händerna på folk, bland mycket annat som förmodligen är direkt nödvändigt? Hur låter det om miljö sätts emot arbetstillfällen? Om det egna jobbet hotas verkar de flesta anse att det är bättre att förgöra planeten? Hur fungerar det att leva i ett system som förutsätter evig tillväxt när planeten för länge sedan talat om att detta inte är en möjlig väg framåt? Ja, det blir nog knepigt det här.
/Affe
syntax 2018-10-08 21:16
OK Affe. Dina formuleringar om vad man kan plocka ur händerna på folk antyder på ett övertydligt sätt vad detta ur en viktig aspekt kan tänkas handla om: Ett perfekt sätt att sätta sig på befolkningen, en perfekt väg till diktatur. Vad som helst kan föreskrivas folket med klimatet som intäkt.
Det är allvarligt - och då måste frågan ställas på allvar om detta verkligen är sant? FN:s klimatpanel har det varit tyst om några år nu - det beror på att man kom i vanrykte efter att upprepade gånger blivit påkomna med vetenskapligt fusk. Panelen uppfattas i vida kretsar som icke trovärdig. Nu vill man alltså sätta sig på kartan igen med en super-alarmrapport. Man kanske i sammanhanget skall nämna att vår egen instans; Kungl. Vetenskapsakademin har en något annorlunda syn på saken. Det är ju ändå inte så att den som skriker högst, automatiskt har mest rätt.
Delar det 'Affe' säger här ovan fullt ut! Kan nog inte lägga till något, mer än det man sagt på TV nyheterna ikväll där FN går ut med en oerhört stark varning om vårat klimat och framtiden, ta gärna till er detta, det är en varning på en helt ny 'nivå' jämfört med tidigare.. Och det är oss det gäller, det är vi som kommer få svårast att ändra på vårat levnadssätt.. inte de som bor i fattigare länder..
Hälsn!
Undrar om våra politiker och övriga ledare för världens ekonomier bryr sig alls, det är ju ändå dom som måste fatta dom kanske obekväma besluten. Man behöver bara gå in här på fotosidan för att förstå att tänket inte finns hos vanliga dödliga heller, köplusten är stor.
😁
syntax 2018-10-09 00:09
Just det! Folk gråter krokodiltårar i kommentarfälten - sedan går dom och köper en ny mobil.
light 2018-10-09 07:19
Den var kul! och träffande!🤣
Nu får vi för våra synders skull.😥(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg