Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4348 / Det va ljusstarka objektiv på Tårtan i går!

Å flera bloggare har redan redovisat Tårtan, med boksläpp, bokvisningar och bildvisningar, så jag redovisar det tekniska! ;)

Test av objektiv alltså!  :) 7Artisans 1,1 / 50 mm, full öppning! Ronny satt nog inte helt stilla! Schysst Bokeh i alla fall! :)

.

Å här har jag lagt på litet mer kontrast i bilden...
Så det kanske det räcker med de här billiga gluggarna till Leican, och ett bra bildbehandlingsprogram! Förr så kanske man behövde en Summicron, nu köper man kinesobjektiv, trollar fram skärpa och kontrast i bildbehandlingsprogramm! :)



Ulf hade med sig två 7Artisans-objekektiv, ett 2/35 och ett 1,1/50 mm! Det här e Kinesiska och ganska billiga objektiv, och funkar mycket bra tycker jag! Den lilla 2/35:an var lik en Summicron 35:a och kändes mycket bra i snäcka och klickbländare! Så hade jag ett Leica M Hus, och funderade på en 35:a, så skulle jag absolut prova den här optiken! Även 1,1-gluggen kändes bra, men litet tyngre såklart!

.

7Artisans 1,1 / 50 mm full öppning

.

Va tvungen att köra en Zeiss Sonnar 1,5/5 cm från 1949 också! :)

.

Här tror jag att jag använde 2/35 mm!

.

Här är Sonnaren 1,5:an igen!

Det va litet rörigt på Tårtan i går, men kul rörigt, så jag skall försöka testa de här gluggarna i lugn och ro vid ett annat tillfälle!

Men med tanke på priset, och den kvalitet som jag tyckte de här 7Artisans-objektiven har, så e det här intressant!

/Bengan

Inlagt 2018-10-04 13:59 | Läst 1329 ggr. | Permalink
ser ingen skillnad,förutom gubbarna ;)
Ja, jag provade båda 7artisansgluggarna på Leican och jämförde bliderna med Summilux 50 Asph. Nu är det ju så på en Leica att man inte fokuserar på själva bilden (som med Bengans elektroniska flipperspel), utan via en kam som då måste vara exakt justerad för att stämma. Justeringen kan man själv göra på Artisangluggarna, tydligen, men det gick ju inte vid ett fikabord. Så jag visar inte bilderna; de gör inte gluggarna rättvisa. Som det såg ut nu, så var Artisangluggarna betydligt mjukare och med lägre kontrast än Leicagluggen; vet alltså inte hur de klarat sig efter justering. Men ändå får nog resultatet sägas vara godkänt för en skärmbild, snygg oskärpa på bakgrunden och bra hantering av högdagrar.

Men till en Fuji hade jag ju absolut satsat på Fujis egna.... Leica är ett annat kapitel; de här kostar väl som lock och motljusskydd till en Leicaglugg... För vad de kostar så får man säkert fin valuta för pengarna om man köper ett eller ett par av dem.
Ingen tvekan, hög kvalitet på dom bilderna, verkar vara en fin optik. Och visst har bra bokeh betydelse för bilden, i dom tre första tycker jag det märks särskilt väl, hälsningar/ Björn T
Lite kul att bli fotograferad med en glugg som i det närmaste daterar sig från samma år som motivet. (jag är ett år äldre).
//GöranR



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg