Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4345 / Photoshop 5.0 funkar bra, å ingen märker nog nå't heller!

Leica IIIf med Sonnar 1,5 / 5 cm

Min Photoshop 7.0 lade av i laptoppen för en månad sedan! Försökte lägga in den igen, med det funkade inte! Det kom ett felmeddelande! Men då PS 7.0 kräver att man har PS 5.0 i datorn, så kör jag Ps 5.0 så länge till bloggar och liknande! Ingen märker nog nå't! Som på bilden ovan!  (Har PS 7.0 i min XP så det e lugnt)

Men det e nog som det mesta, både i bloggar och på webben, man kör overkill-grejer bara för att det finns och att försäljare förklarar att det absolut behövs för den konstnärliga utvecklingen! ;)

Det här gäller såklart även kameror och objektiv! Men det här e som kejsarens nya kläder, det talar man helst inte om, och så svär man inte i kyrkan heller! Basta! ;)

Vad gäller optiken på kameran på bilden, så va det önskeoptiken på en Leica under 1930 och 1940-talet och en liten bit in på 1950-talet! Och som jag sagt tidigare, Leitz hade inget motsvarande under den här tiden! Nu e den här optiken kamouflerad utvändigt, det e en rysk fattning, men invändigt sitter en Zeiss Sonnar 1,5 / 5 cm från 1946! Optiken har suttit på en tidig Kiev-kamera, men funkar utmärkt i en annan fattning till Leica! Det är bara några små finjusteringar som behövs! Å visst ser det bra ut! :) Optiken funkar bra på min Fuji X-E1 också!

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Inlagt 2018-10-02 19:34 | Läst 1820 ggr. | Permalink
Jag hade hunnit glömma att Photoshops första versioner var numrerade 1-7 innan CS kom. Dåförtiden försökte jag klara mig med Irfan View och andra gratisprogram. Ett tag /skriver inget om det/ men sen blev jag lärare på universitet och kunde köpa CS3 till rimligt student/teacherpris och uppgradera till CS6 fortfarande rimligt.

Jag tycker att ffa RAW-konverteringen blev bättre med tiden. Jag tror du kör tämligen korrekt exponerade tämligen färdiga jpg direkt ur kameran och då funkar, som du bevisar, de antika versionerna bra. Fin skillnad i metallåtergivningen - objektivet ser ut att ha nickelton, kameran krom.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg