Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4329 / Jupiter-3 igen! :)

Fick en påminnelse från Nykvarn i förra eller va det förrförra bloggen om mera bilder! Så jag tog några bilder med den gamla Jupiter-3:an i dag, och visar här en av bilderna! Å jag tycker skärpan räcker! (Kamera e en Fuji X-E1) Å för övrigt så skall man inte visa för många bilder, för då går det lätt inflation i det hela och tittare kan även bli litet blasé efter ett tag, även i Nykvarn! Och skall man visa massor av bilder hela tiden, "varför filmar man inte då i stället", så va det någon som sa till mig! Säger inte vem som sa det! :)

Nåja, fältet e fritt på internet, det har ni nog märkt va! Man gör som man själv tycker och låter andra filma! ;)

Ok, till bloggämnet! Jupiter-3 från 1951!
Det här e en gammal glugg som inget skulle ha brytt sig om om den låg i en skrotlåda på en loppis! Utom jag! :) Men det e inte så konstigt, marknaden styr oss, och då e det Nikon, Canon, Leica och liknande grejer som gäller, för dom har man ju läst och hört massor om! Å det e bra, för då blir det inga överpriser på typ Jupiter-3!

.

Fast den här optiken e ju litet bökig att fota med! Just genom att den e avsedd för Contax/Kiev-kameran, och för att då ha optiken på en M Leica eller en Fuji X-E1 så krävs en adapter, för optiken har ingen avståndsgänga! En adapter för c:a en två och ett halvt tusen typ! Tror jag gav fyra hundra för optiken...?
Och så har optiken ingen klick-bländare heller, och bländaren tar man ofta tag i när man vrider in skärpan! Och litet annat smått och gott att tänka på! Och efter att ha tittat litet extra på den här optiken, så e jag inte helt säker på att det e en helt äkta Jupiter-3 heller, men det kan jag otroligt lätt stå ut med! Ni fattar va! :)

Nog för idag!

/Bengan

Inlagt 2018-09-23 19:58 | Läst 561 ggr. | Permalink
Just i detta fallet bryr jag mej inte ett dugg om Jupiter-3 eller vad det kan vara för gammal optik men jag gillar verkligen bilden (den första). Ibland kanske det kan räcka....
Hälsningar Lena
Svar från Benganbus   2018-09-23 22:12
Det räcker alldeles utmärkt! :)
Tack!
Mvh Bengan(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg