Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4321 / Maskinparken åldras! Ibland med avsikt! Eller rättare sagt, ofta med avsikt! Å vi bara gillar leget!

Förstora bilden om ni absolut vill kolla skärpan på ett 1930-talsuträknat objektiv, annars läs vidare!

Läste i DN i dag om Apple! Högen av Apple-skrot i världen bara växer! För av någon konstig anledning så åldras våra teknikprylar väldigt fort, men det här gäller ju inte bara Apple! Och i samklang med skicklig marknadsföring så "behöver" vi nya teknikprylar hela tiden för att kunna överleva! Och i U-länderna växer datortungmetallsproblematiken, då det e där skrotet hamnar, eldas upp och sedan sprids för vinden! Vi sorterar hemmavid, se'n buntas allt ihop i en klump och sänds till Afrika eller till något annat ställe, som vi inte vill veta av, där det bränns på bakgårdar! Å se'n innehåller fisken i ishavet tungmetaller, om nu någon tycker det e så himla viktigt!

Jag själv har fått problem med mitt tjugo år gamla PhotoShop 7.0, men problemet har bara uppstått på den nyare laptopen! PS fungerar fortfarande utmärkt på min tjugoåriga XP-maskin, så den har jag kopplat bort från internet för säkerhets skull! Jag e aningen misstänksam mot att låta äldre och väl fungerande program ligga uppkopplade! Nå'n på Adobe kan få för sig något, när dom ser en så'n gammal konstruktion som fungerar! ;)

Så det dagliga internetläsandet och bloggande gör jag via lappen! (Fått lappen från ett företag då dom bytte ut de här tre år gamla lapparna/datorerna) Men på lappen så har som sagt PS 7.0 slutat att funka, och jag får det inte att funka trots flera försök till nyinstallationer! Ni fattar va! Så på lappen kör jag PS 5.0, från 1998, den funkar konstigt nog, och bilden ser väl bra ut? Så PS 5.0 räcker bra till bloggandet! :)

Å ännu värre är, som nog många redan vet, det är att bilden här ovan i bloggen, den e tagen med e den där gamla Jupiter-3:an! Optikkonstruktion 1930-tal! Ok, skall sluta tjata om den! Jobbigt att läsa, jag fattar! ;)

Nog för nu!
Men da'n e inte slut än! :)
Å idag Tårtan!

/Bengan

Inlagt 2018-09-19 07:50 | Läst 991 ggr. | Permalink
Hej,
Det kan vara en bra idé att avkoppla datorn från nätet. Då slipper man uppdateringar som saktar ner den gamla datorn. Säkerheten blir inga problem.
Det såg jag tydligt igår när vi rensade C disken på lappen. Den blev blixtsnabb.
Vi använder så lite av de avancerade datorprogrammen att man utan vidare kan använda köra med gamla.
Nya bildformat i varje ny kamera är ett problem som man kan undvika genom att köra med jpg eller transformera till DNG med frivara. Eller köp en Leica.
Klapp till Roffe
Bob



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg