Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4311 / Mässing på en Leica, å så litet mera om SD, bla i Lund! Å så om HCB och hans optik!

En kompaktkamera från 1940-talet! Mycket kompetent! Och vacker! :)

.

Vad gäller SD, så är det såklart ingen homogen grupp, liksom de andra partierna inte heller är, men om man kan dela upp intressegrupperna inom ett parti, så kan man nog se vad man skall öka eller minska för att öka eller minska ett partis storlek! Det är väl det som de inom SD och de som är utanför SD håller på med! Det betyder inte att ett parti kan försvinna, eller bli hur stort som helst, men det kan fungera som en regulator liksom, för båda parter! Å smartast vinner i det här spelet!  :)

.

Den här bilden har jag tittat på då och då för att försöka se vilken optik HCB använder på sin M-Leica! Någon som har en idé om vad det kan vara för optik? 50 mm e det i alla fall! Men jag tycker inte det ser ut som en Leica-optik...

/Bengan

Inlagt 2018-09-11 08:53 | Läst 1337 ggr. | Permalink
Det är nog en Leica optik, kanske en Summitar 50mm f2.
😁
Hej,
Vilken användbar kamera. Du har väl en rulle i? Den kameran tar nog fina bilder med dig.
Vi bor ganska centralt i Lund: valdistrikt Revingelyckan-Margretedal. Där har SD 8.9 % = 121 röster. Det är hälften av riksgenomsnittet. Vad detta betyder vet jag inte. Det får forskarna tolka.
Vilka kameror och gluggar HC-B använt finns beskrivet någonstans men jag hittar det inte just nu. Det är väl en ganska sent tagen bild av honom, och det är väl möjligen M4 eller M6?
Klapp till Roffe
Bob
Collapsible Summicron :)
Men jag antar att du redan visste det. ;)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg