Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4294 / Jag fuskade litet vid de jämförande bilderna mellan Zeiss och Leicaoptiken! Ursäkta! ;)

Det här är Zeiss-optiken, på bländare 2,8!

.

Och här e Leica-optiken på bl 2! Men ett litet handikapp kan väl den 75-åriga Zeissoptiken få, med bländare 2,8 alltså! Å om man tittar riktigt noga, så e det nog litet mer kontrast i Leitz-optiken! Kolla på strukturen på Kristers jacka! När man nu kan jämföra! Men hade man inte de här bilderna bredvid varandra, så va det nog svårt! Och hade man fotat en tegelvägg, och kollat i hörnen och då jämfört, då skulle Leicaoptiken klarat det bättre! Nu e Sonnaren mera en reportageoptik, och porträttoptik, och en mycket spännande sådan, men inget för tegelväggar som sagt!

/Bengan

Ps. Krister, tack för utmärkt modellarbete! :)

Inlagt 2018-08-23 16:54 | Läst 792 ggr. | Permalink
2018-08-23 19:22   Nils-Erik Eriksson
Jamän, men Leica har ju då haft 75 år på sig för att åstadkomma något liknande, så fusket kan med fog ursäktas
syntax   2018-08-23 22:35
Jo - här kan man nog snacka om handikapp. Det Leicaobjektiv som Sonnar 1,5/5cm från 1930-talet mera rättvist skall jämföras med är det samtida Leitz Xenon 1,5/5cm. Jag misstänker dock att det vill nog ingen Lericavän göra, därför att Sonnaren enkelt sopar mattan med detta rätt värdelösa objektiv.
Man kan väl säga att Sonnaren är det konstnärliga medan Summiluxen är det akademiska. Jag vet vad jag föredrar. Jag fotar aldrig medvetet tegelväggar =)
Förstora man bilderna, så känns Leica något bättre, men det är en smaksak. Kristers ansiktsform är något rundare med Leica.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg